Venemaa vs Läti 9. mail.Foto: YURI KADOBNOV
Jäähoki
9. mai 2016, 19:42

GALERII | Võidupüha tiivustas venelasi (3)

Kodust jäähoki MMi kahe ebaleva esitusega alustanud Venemaa hokikoondis tähistas 9. maid uhke viskekontserdiga – Läti alistati 4:0.

Venemaa spordis on praegu nirud ajad. Jätkuvalt pole selge, kas nende kergejõustiklastel lubatakse Rio olümpiamängudel võistelda. Ameerika uudisteprogramm „60 minutit“ tuli nädalavahetusel välja paljastusega, et kodustel Sotši mängudel hoolitses julgeolekuagentuur FSB, et ükski dopingut tarvitanud idanaaber ei jääks vahele. Ja tagatipuks kupatati nende vormelipiloot Daniil Kvjat pärast Sotši GPl põrumist tipptiim Red Bullist tagasi Toro Rossosse.

Kõik need haavad aga paraneks, kui Vladimir Putini meelisala, jäähoki, MMi kuldmedal jäetaks Emamaale. Moskvas peetav turniir algas venelastele aga šokiga – koduseinad pakkusid toe asemel rusuvat vastutuskoormat ning avamatšis jäädi Tšehhile alla suisa 0:3.

Võõrustajad ei pääsenud kergelt ka teises kohtumises Kasahstaniga – veel viimase kolmandiku alguses lõid kasahhid värava, mis tõi tabloole 4:4 viigiseisu. Lõpuks kuulus venelastele siiski läbi Anton Belovi ja Roman Ljubimovi väravate 6:4 võit.

„Meie esimene mäng oli väga emotsionaalne, aga Kasahstani vastu olime juba palju rahulikumad. Tegime jätkuvalt palju vigu, aga väravate löömine andis meile enesekindlust,“ rääkis kapten Pavel Datšuk.

Närvid seljatati lõplikult alles eile, kui mats Lätiga mängis tähtsat osa 9. mai võidupühapidustustest Moskvas. Vaatamata lõunanaabrite väravavahi Elvis Merzlikinse hiilgepartiile, kus ta tõrjus ainuüksi avakolmandikul 13 pealeviset, pidi mees siiski suisa neljal korral litri väravast korjama – Artemi Panarin sai kirja nii kaks väravat kui söötu.

Võidupühal peetud mängudest on nüüd Venemaa koondis võitnud 10 ja kaotanud 4. „See päev on meil kõigil südameis, mitte ainult hokimängijatel vaid igal venelasel,“ ütles pärast võitu Sergei Širokov.

Enne õhtust Rootsi-Tšehhi kohtumist A-alagrupi liidriks tõusnud Venemaad ootab nüüd puhkepaus – jääle naastakse neljapäeval, kui mängitakse Taaniga.