Põlva Serviti kroonit 2016. aasta Eesti meistriksFoto: Aldo Luud
Käsipall
9. mai 2016, 21:27

GALERII | Põlva Serviti tuli käsipalli Eesti meistriks!

Eesti käsipalli meistrivõistlustel mängiti täna kolmas finaalmäng, mis jäi ka viimaseks. Serviti alistas täna kolmandat korda Viljandi, seekord tulemusega 29:22, ning tuli teist aastat järjest tiitlivõitjaks. 

Viimaseks osutunud kohtumist domineeris avavilest Põlva, kes võitis avapoolaja 12:10. Viljandi poolt vaadatuna oleks seis võinud olla hullem, aga nende väravas seisnud Rasmus Ots hoidis vahet küllaltki väiksena. 

Teist poolaega alustas maruliselt Põlva, kes juhtis 15 minutit enne kohtumise lõppu juba 20:13. Nii suurest kaotusseisust ei suutnud enam Viljandi HC välja tulla ning Põlva kindlustas meistritiitli 29:22 võiduga. 

Serviti võitu panustas vägevalt hiilgava seeria mänginud puurilukk Eston Varusk, kuid meeskonna resultatiivseim oli 6 väravat visanud Andriy Ternovy. Kristjan Muuga lisas 5 ning Andreas Rikken, Raiko Rudissaar ja Sergei Ljubtšenko 3 väravat. 

Esimest korda Eesti meistrivõistluste finaalis mänginud Viljandi kasuks viskas Kristo Voika viimases finaalmängus 7 väravat. Mikk Varik lisas 3 tabamust.

Tšempionite peatreener Kalmer Musting sõnas võidu järel, et tema hoolealused olid tiitlit väärt. "See oli üks minu treenerikarjääri raskemaid hooaegu. Veebruari keskel oli 18 mängijast üheksa vigastatud. See võttis kahtlema, kuidas me üldse kevadeni vastu peame," rääkis Musting.

"Kui lisada, et kaotasime finaalseerias vigastuse tõttu rünnakuliidri Ardo Puna, näitab tiitlivõit seda, et meie meeskonnas on kõvasti hinge."

Esmakordselt kullaseeriani jõudnud Viljandi peatreener Marko Koks tõdes, et kohe kohtumise järel on tal saavutatut raske hinnata, kuid homme mõtleb ta ilmselt juba teistmoodi. "Eks ühte võitu tahtsin finaalseeriast siiski saada. See jääb kripeldama," ütles Koks ja otsis allajäämise põhjuseid.

"Meil oli poolfinaalis kõvasti keerulisem kui Põlval ja loomulikult ei saa kõrvale jätta Serviti tohutuid finaalikogemusi, mis meie olematute kogemuste vastu saidki ilmselt otsustavaks. Järgmisel aastal tahaksime igal juhul sammu edasi astuda."