Rein Taaramäe.Foto: Twitter
Jalgrattasport
12. mai 2016, 13:44

Taaramäe: jõuan enne Giro lõppu veel viis korda maha surra ja tuhast tõusta

Katjuša tiimi rattur Rein Taaramäe kirjutas oma Facebooki fännilehel, et temaga on pärast eilset kukkumist Giro d'Italial kõik korras ning kuigi hetkel on nii positsioon kui ka enesetunne hea, pole veel hõiskamiseks põhjust.

Täna on Girol kavas kuues, esimene korralike tõusumeetritega etapp. "Mäeetapi eel on minuga kōik korras, eilne kukkumine polnud tõsine," kirjutas Taaramäe. "Tundsin hetke, mil esiratas lihtsalt libisema hakkas ja närvidega alt ei läinud, vaid suutsin teha liigutuse, tänu millele kukkusin seljale ja rangluu jäi puutumata."

Taaramäe oli eilse kukkumise ajal peagrupi peas ja finišini oli jäänud napp kilomeeter. "Kindlasti on küsimus, miks ma üldse sprindifinišis nii ees olin. Sellepärast, et jalad olid head ja oleks tahtnud midagi sel kilomeetrisel munakivitōusul üritada. Rasked ajad on õpetanud, et kui tunne hea, siis ära oota homset, sest homne ei pruugi enam hea olla ja siis nutad häid aegu taga..."

Eestlane tunneb end hetkel suurepäraselt. "Olenemata sellest, et praegu istun heal 14. kohal ja ka jalad on olnud head, hõiskamiseks siiski põhjust pole... Giro on alles alguses ja jõuan veel viis korda maha surra ja jälle tuhast tõusta. Päris selgeks saavad jõuvahekorrad alles viimasel nädalal. Lisaks sellele, et täna tuleb ronida mägesid, on 25 kraadi sooja ja päike vahetunud jaheda vihma vastu. Tuleb karm päev."