Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe.Foto: STANISLAV MOSHKOV
Doping
12. mai 2016, 22:27

Suusataja Legkov: olen endas kolmsada miljonit protsenti kindel

Venemaa reaktsioonid dopingusüüdistustele | Jelena Välbe: kellelgi on vist igav. Hokiboss: see on jama (10)

Moskva dopingulabori endine juht Grigori Rodtšenkov tuli tänases ajalehes New York Times lagedale võimsate süüdistustega Venemaa Sotši taliolümpiakoondise aadressil, rääkides, et vahetas mängude ajal umbes 100 positiivset proovi puhaste vastu. Nagu arvata võib, tõusid sportlased-ametnikud tagajalgadele.

Rodtšenkov oli öelnud, et riigi dopinguprogrammi kuulus 14 suusatajat. Venemaa suusaliidu president Jelena Välbe teatas agentuurile R-Sport, et Sotši olümpia eel ega ajal ei tarvitatud mingit dopingut. "Ma pole midagi lugenud, midagi ei tea, kuid me ei tegelnud millegi niisugusega. Ei mingit dopingut. Kellelgi on seal ilmselt igav," põrutas Välbe.

Üks, keda nimeliselt süüdistati, oli suusataja Aleksandr Legkov. "Ma pole seda lugu veel näinud, kuid telefon on juba punane. Võin öelda, et olen endas kolmsada miljonit protsenti kindel. Helistage minu treeneritele Retole ja Isabelile ning küsige, kuidas me tol hooajal harjutasime. Kuhu see Rodtšenkov jooksiski, Miamisse, Los Angelesse? Kui oled nii kaugel, on väga lihtne midagi välja mõelda. Minu pärast ärge muretsege," teatas Legkov ajalehele Sport-Ekspress.

Rodtšenkov oli rääkinud ka kolmest keelatud ainest segatud kokteilist, mille üks tarvitajaid olnud Venemaa hokinaiskond. "Ma ei taha seda kommenteerida. See on jama. Seda polnud, ei ole ega tule. Ta on riigist ära sõitnud ja nüüd... See on talle lihtsalt häbi! Kõik oli kontrolli all, keegi ei taha oma riiki häbistada," rääkis Sotši-aegne Venemaa hokiliidu tegevjuht Valeri Fesjuk.