Nando De Colo (palliga).Foto: JOHN MACDOUGALL
Korvpall
14. mai 2016, 00:17

Täiendatud õhtu teise mängu kokkuvõttega!

VENELASTE VENNATAPLUS: CSKA tõmbas MVP De Colo hiilgemängu abil Kubanile koti pähe ja sammus Euroliiga finaali

Korvpalli Euroliigas mängitakse nädalavahetusel nelja meeskonna osavõtul finaalturniir. Poolfinaalidest sammusid tiitlimängule Moskva CSKA ja Istanbuli Fenerbahce.

Dimitrios Itoudise hoolealused Moskvast alistasid 88:81 teise Venemaa klubi Krasnodari Lokomotiv-Kubani. Poolajaks juhtis CSKA 47:37, teisel 20 minutil jõudis Kuban lähemale, ehkki neljanda veerandaja keskel oli CSKA edu 15punktiline.

CSKA avapoolaja edu võtmeks oli suurepärane visketabavus. Armeelased tabasid 16st kahepunktiviskest 12 (75%), 14 kaugviskest kuus (42,9%) ning sopsasid kõik viis vabaviset.

Kohtumise resultatiivseimana viskas Euroliiga hooaja kõige väärtuslikum mängija, CSKA Nando De Colo (sealhulgas 2p 9/14) 30 punkti. Kaotajate skoorikuningaks tõusis 26 silmaga 12 vaba- ja neli kaugviset tabanud Malcolm Delaney.

Teises poolfinaalis oli imelise Euroliiga hooaja teinud Vitoria Laboral Kutxa ülilähedal oma muinasjutu jätkumisele. Soosiku Istanbuli Fenerbahce vastu jäädi küll šokeerivalt taha 0:13, kuid siis saadi mängu sisse, poolajavileks oli seis juba 40:41 ning neljandal veerandil pääseti mitmel puhul juba seitsme punktiga ette.

Lõpu mängis aga maha sinnani hiilgavalt tegutsenud Darius Adams. Ta kaotas minut enne lõppu seisul 71:67 palli ja Luigi Datome vastas kolmesega. 35 sekundit enne lõppe realiseeris Adams seisul 71:70 kahest vabaviskest ühe ning kümme sekundit hiljem viigistas Kostas Sloukas läbimurdest seisu. Viimase rünnaku aja põrgatas Adams täis ja sooritas paar sekundit enne lõppu kolmese - pall keeras rõngast välja... 72:72, lisaaeg.

Täiendavaks viieks minutiks kadus Baskimaa klubi mängijate usk, Adamsi visked ei vaadanud enam korvi poolegi. Fenerbahce võitis 88:77 ja jõudis esimese Türgi klubina Euroliiga finaali.

Ühtlaselt tegutsenud võitjatele tõi lisaaja alguses tähtsaid korve visanud Bogdan Bogdanovic 18 punkti, Datome lisas 15, Ekpe Udoh ja Jan Vesely 14 ning Sloukas 13. Vitoria parim oli Ioannis Bourousis 22 punkti ja 10 lauapalliga, kuid normaalaja lõpus teda enam ei otsitud. Adamsi arvele jäi 19 punkti ja 7 korvisöötu (teisel poolajal ja lisaajal kokku ainult 1 sööt), Kim Tilliele 13 ja Adam Hangale 10 punkti.