Foto: MEELIS TOMSON
Krimi
14. mai 2016, 20:31

Täiendatud!

Kiltsi lennuväljal peetud autohuviliste kokkutulekul hukkus liiklusõnnetuses 22aastane mees (18)

Täna, 14. mail kell 18.39 anti politseile teada liiklusõnnetusest Ridala vallas Kiltsi külas asuval lennuväljal, milles hukkus inimene.

Esialgsetel andmetel oli tegemist autohuviliste kogunemisega, mis oli kooskõlastatud territooriumi valdajaga. Hetkel teadaolevalt kaotas sõiduauto Audi juht oma sõiduki üle kontrolli ja sõitis otsa tee ääres seisnud 22aastasele mehele, kes suri saadud vigastustesse. Lisaks sellele viis kiirabi õnnetuspaigast haiglasse juhi, kes sai viga.

Haapsalu politseijaoskonna välijuhi Rene Pajula sõnul on pealtnägijate kirjeldustest teada, et kiirused omavahelises mõõduvõtmises võisid olla ohtlikult suured.

"Panen kõigile autospordihuvilistele südamele, et enda ja tehnika võimeid proovile panna soovides tuleb osata ohtusid ja kohti õigesti hinnata. Kui autod liiguvad väga suurtel kiirustel, võib ka lihtne juhtimisviga kaasa tuua väga tõsiseid tagajärgi nagu antud juhul. Adrenaliin mõjutab oluliselt inimese võimet olukorda realistlikult hinnata, seepärast on oluline, et ümbritsevad inimesed julgeksid ja tahaksid arutult riskeerida soovivaid kaaslasi takistada," ütles Pajula.

"Lisan täpsustava asjaoluna, et õnnetuses osalenud auto roolis olnud 26-aastane toimetati raskes seisundis haiglasse. Hetkel teadaolevalt puudus mehel kehtiv juhtimisõigus. Tema võimaliku joobe selgitab välja ekspertiis," täpsustas Pajula 15.05.16