Kevin Korjus.Foto: Renault Sport
Auto-Moto uudised
15. mai 2016, 20:37

HEA TÖÖ! Korralikku kiirust näitav Kevin Korjus tõusis punktitabeli liidriks

Kevin Korjus saavutas kereautode sarja Renault Sport Trophy teisel etapi Itaalias Imolas kolmanda koha PRO-arvestuse sprindisõidus. PRO-arvestuse punktitabelis tõstis see tulemus Kevini liidriks.

Laupäevases ajasõidus mahtusid esimesed 11 sõitjat 0,8 sekundi sisse. Kevinil kvalifikatsioon kõige paremini ei õnnestunud ning võistlussõitu pidi ta alustama viiendalt kohalt.

Kui esimesel etapil Motorlandis tegi Kevin kaks imepärast starti, siis seekord langes ta avaringil lausa kaheksandaks. Tänu teiste sõitjate katkestamisele tõusis Kevin siiski kuuendaks.

Kolm ringi enne finišit tegi ta aga võistluse kõige efektsema möödasõidu, kui ühe manöövriga jättis seljataha koguni kaks kaasvõistlejat. PRO-sprindisõidu lõpetaski Kevin neljandana, võitja oli brasiillane Bruno Bonifacio.

Mitu tundi hiljem selgus, et kuna teisena lõpetanud Lewis Williamsoni tulemus tühistati (auto paagis oli kütust vähem, kui analüüside tarvis nõutav kolm liitrit), tõusis Kevin finišiprotokollis kolmandaks ja PRO-punktitabeli liidriks.

Kahe etapi järel on Kevin seega tabelijuht nii kestussõitude (koos tiimikaaslase Fredrik Blomstedtiga) kui ka PRO-arvestuses. Renault Sport Trophy-sarja kolmas etapp sõidetakse 15.-17. juulil Austrias Red Bull Ringil.

Imola PRO-sprindi tulemused:
1. B. Bonifacio (Oregon Team) 26.47,853
2. D. Fumanelli (Oregon Team) +3,878
3. K. Korjus (R-Ace GP) +13,323

Renault Sport Trophy PRO punktiarvestus:
1. K. Korjus (R-Ace GP) 50
2. L. Williamson (Strakka Racing) 43
3. N. Pastorelli (V8 Racing) 32