Kertu Ly AlnekFoto: LAURA OKS
Ujumine
16. mai 2016, 22:53

TUBLI TÜDRUK! EMil debüüdi teinud tulevikulootus parandas Eesti juunioride rekordit

Täna Londonis alanud ujumise Euroopa meistrivõistlustel püstitas Eesti meeste 4x100 meetri vabaujumise teatenelik Eesti rekordi. Lisaks parandas EM-i debüüdi teinud Kertu Ly Alnek 100 meetri vabaujumise juunioride rekordit. Teatenelik koosseisus Ralf Tribuntsov, Andri Aedma, Kregor Zirk ja Pjotr Degtjarjov püstitasid ajaga 3.20,52 Eesti rekordi, parandades varasemat tippmarki pea sekundiga.

“Pärast enda vahetust arvasin, et kõik on läbi,” sõnas avavahetuses ujunud Ralf Tribuntsov. “Aga näed, tuli hoopis Eesti rekord. Kregor tuli vahetult 50 meetri liblikujumisest ja ma arvan, et see oli talle soojenduse eest ja nii tegigi isikliku. Pjotr ja Andri püstitasid samuti isiklikud tippmargid ja kokkuvõttes tuligi õnnestumine.”

EM-i debüüdi teinud Kertu Ly Alnek ujus 4x100 meetri vabaujumise teatevõistlusel Eesti juunioride rekordi. Alnek läbis avavahetuse 56,97-ga parandades enda nimele olnud rekordit 17 sajandikuga. “Tulin EM-ile ootusega ujuda alla 57 sekundi ja tuligi ära,” lausus Alnek.

“Tehniliselt ma päris rahul ei ole, sest start oli aeglane, aga bassein oli väga hea ja võistkonnavaim oli suur,” lisas ta. Naiste teatenelik, koosseisus Kertu Ly Alnek, Tess Grossmann, Margaret Markvardt ja Alina Kendzior, läbis distantsi ajaga 3.50.90, mis andis kokkuvõttes 13. koha.

Meeste 100 meetri rinnuliujumises püstitas isikliku tippmargi Martin Allikvee. Distantsi 1.01,60-ga läbinud Allikvee oli kokkuvõttes 19. ja jäi poolfinaalist vaid sajandiku kaugusele. “Jään rahule, sest tuli isiklik rekord üle pika aja,” sõnas Allikvee. “Aga kuna see on juba kolmas EM, kus ma olen esimene varus, siis jääb ikka natukene kripeldama.”

Napilt jäi poolfinaali ukse taha samuti isikliku rekordi ujunud Daniel Zaitsev. 50 meetri liblikdistantsi ajaga 24,32 läbinud Zaitsev oli kokkuvõttes 19. “Tegelikult ootasin isegi kiiremat aega,” sõnas Zaitsev. “Kokkuvõttes jään aga rahule, sest parandasin isiklikku ja tingimused siin võistlemiseks on head.”

Homme võistlevad:

M 200 meetrit vabalt – Andrei Aedma, Karl Johann Luht, Kregor Zirk
N 100 meetrit rinnuli – Maria Harutjunjan, Karleen Kersa, Maria Romanjuk
M 200 meetrit kompleksi – Silver Hein, Martin Liivamägi, Osvald Nitski
N 100 meetrit vabalt – Kertu Ly Alnek, Tess Grossmann
4x100 kombineeritud segateatevõistlus