Cramo Shawn King (sinises) lauapalli noppimas.Foto: Eero Vabamaegi
Korvpall
18. mai 2016, 09:30

STATISTIKAPOMM | Cramo vs. Rock, teine vaatus: keda soosib ajalugu ning kes oli avamängu efektiivseim lauapallide hankija?

Täna kell 19.10 kohtuvad Tallinnas Saku Suurhallis Eesti korvpalli meistrivõistluste finaalseeria teises mängus BC Kalev/Cramo ja Tartu Ülikool/Rock. Samad võistkonnad on varem tiitlimängudel kohtunud üheksa korda ning Õhtuleht uuris muuhulgas järgi, kumb on seeriate teistes mängudes edukam olnud.

Olgu öeldud, et kui graafikul pole näha soovitud näitaja konkreetset arvväärtust, tasub kursor julgelt selle tulba peale vedada, nanosekundi oodata, ning tõene ja kontrollitud number kuvab end ekraanile.

Avamängu kaotas Rock 81:97 ning üheks peapõhjuseks oli kahtlemata lauavõitlus, kus jäädi Cramole alla 24:37. Ründelaua võitsid Alar Varraku hoolealused lausa 11:3, mis andis cramolastele rohkem kordusrünnakuid.

Et lauavõitlus oli Rocki jaoks esimese kohtumise üks suuremaid murelapsi, vaatasime minevikku: kuidas on Rock aastate lõikes (alates hooajas 2005/06, mil Ehitustööriista nimi Cramo vastu vahetus) finaalseeriate teistes mängudes lauavõitluses hakkama saanud. Tänavuse seeria avamängu taustal on tulemus üllatav.

Lisaks uurisime põhjalikumalt avakohtumise lauavõitlust. Kes oli kõige efektiivsem möödavisete hankija nii ründe- kui kaitselaudade peale kokku, kes suutis aga kõige efektiivsemalt võtta kaitselauapalle? Kõik vastused toob teieni Õhtulehe statistikapomm!