Gert KullamäeVideo: Video: Alar Truu
Sport TV
19. mai 2016, 00:18

ÕHTULEHE VIDEO | Gert Kullamäe: see oli meie mäng, loodan siiralt, et me ei murdu (2)

Kolmapäeval kohtusid Eesti korvpalliliiga teises finaalmängus Kalev/Cramo ja Tartu Rock. Lõpusekunditel nugade peale läinud mängu võitis 71:69 Tallinna klubi. Pärast mängu tõdes Tartu peatreener Gert Kullamäe, et võistkond mängis võrreldes esmaspäevaga hingestatumalt ning võit oli neil sisuliselt käes.

"Enne esimest mängu olid meil teised prioriteedid, kuid täna läksime peale teistsuguse auraga. Esimesel mängul keskendusime palju rünnakule, aga unustasime lihtsa asja, et meie mängustrateegia algab kaitsest," sõnas Kullamäe mängujärgselt. 

Võrreldes esimese mänguga tegid tartlased ka kaitses palju parema mängu, sest Cramol lasti visata kõigest 71 punkti, esmaspäeval said tallinlased 97 silma. 

Hoolimata kaotusest jagus Kullamäel ohtalt kiidusõnu. "Ütlesin meestele ka, et täielik respekt nende vendade ees treenerina ja ainult me ise teame, mis seisus oleme. Minu võtmesõna oli panna kogu hing mängu, mehed näitasid täna hinge, täielik respekt ja peame siit jätkama." 

Siiski valmistasid osad aspektid peatreenerile ka kurbust. "Mind viis rivist välja mõned pallikaotused, mis lõpus tegime. Mis meil salata, ma ei lähe isiklikuks, aga Evaldasel (Žabasel - toim.) jooksis juhe kinni," kommenteeris Kullamäe leeduka mängu, kelle arvele kogunes neli pallikaotust, kaks viimasel perioodil.

"Ma ei ütle seda paha pärast, aga ta pole finaali mänginud ja see on talle uus kogemus. Kahju on sellest, et mängujuht kaotab mingil hetkel pea."

Kullamäe tõdes, et mäng oli sisuliselt nende käes. Rock juhtis veel neli minutit enne lõppu kuuega, kuid järelejäänud ajaga tuli kõigest kaks silma. 

"See oli meie mäng, see kõlab võib-olla pahasti ja naeruväärselt, aga vaadates protsente see oli meie mäng. Reinar oleks ka võinud ühe ära visata, oleks vähe lihtsam olnud," ütles Kullamäe.

"Ma loodan siiralt, et me ei murdu. Näitasime, et kõik on võimalik ja esmaspäeval oleme Tartus ja kogu Lõuna-Eesti on meil taga. Paneme maja puupüsti täis, hakkame minema vaikselt."