Gert Kullamäe suutis kolmapäevaseks mänguks oma hoolealuseid hästi motiveerida. Kas kodusaalis suudetakse esmaspäeval veel lisakäik leida. Foto: Alar Truu (Õhtuleht) Foto: Alar Truu
Spordivaria
19. mai 2016, 20:34

Kas Rock jõuab oma kodukoopas võidulainele? (2)

Igakevadine suuretendus, korvpalli Eesti meistriliiga finaalseeria on kulgenud seni Kalev/Cramo taktikepi all. Kõik võib aga muutuda seeria kolmanda mänguga.

Kui Kalev/Cramo võitis esmaspäeval seeria avamängu 97:81, näis, et pealinlased lähevadki sel kevadel oma teed ja Rockil selles seerias suurt sõnaõigust enam ei ole. Rocki peatreener Gert Kullamäe ja tema hoolealused arvasid aga teisiti ning kolmapäeval võis Tallinnas Rocca al Mare suurhallis näha kui ümbersündinud Rocki. Meeskond oli motiveeritud, võitluslik ja agressiivne – justkui oma parimatel päevadel.

Õnnejumal pöördus siiski kohtumise lõpus tartlaste vastu ja nii sai Rock kaotuse kirja ka teises mängus, kui jäädi alla 69:71.

Aga veelkord, Rock näitas kolmapäeval sisu: pikaaegset põlveprobleemi trotsinud vanameister Janar Talts kehastus tõeliseks liidriks nii väljakul kui ka selle kõrval. Peatreener Kullamäe aga kehastus ühel hetkel vaat et kuuendaks mängijaks, kui jooksis ühe Kalevi rünnaku ajal väljakujoone ääres mängijatega kaasa.

Küllap mõistavad Kalev/Cramo mängijadki, et esmaspäeval toimuvas seeria kolmandas mängus neil hõlpu pole.

Linnaleht uuris endiselt tippmängijalt ja praeguselt noortetreenerilt Rauno Pehkalt, mida võiks oodata järgmistest mängudest.

Rauno, millised on Rocki võimalused seeria järgmistes kohtumistes?

Rock mängib nüüd järgmised mängud koduväljakul ja viimane mäng näitas, et finaal läks tõeliselt käima. Kui mängud on tasavägised, siis otsustavad pisiasjad. Otsustavaks saab, kummal meeskonnal on rohkem iseloomu. Kolmapäeval Rock seda igatahes näitas.

Kindel ei ole siis veel miski?

Kindlasti. Rocki jaoks on järgmine mäng väga tähtis – see on nende ellujäämismäng. Kaotusseisust 0:3 on juba ülimalt keeruline finaalseeriat enda kasuks kallutada. Kui peaks aga tulema 1:2, siis on neil kõik võimalused olemas.

Mille arvelt võiks Rock paremaks minna?

Mulle tundus, et teises mängus oli neil oluliselt rohkem pallikaotusi kui Kalev/Cramol (Rockil oli 17 pallikaotust, Kalevil 11 – toim). Eks mõlemad meeskonnad teevad nüüd korrektuure. Palju sõltub sellest, kellel õnnestub need tõhusamalt ellu viia. Korvialuses tsoonis peab Rockil olema paigas oma kaitselaua kindlustamine. Kui nad seal alla jäävad, siis kujuneb nende olukord keeruliseks. Selles liinis ei ole Rocki mängijate valik praegusel hetkel võib-olla nii tugev kui Kalev/Cramol. Aga terve meeskonna hea tegutsemisega annab seda kompenseerida.

Kes on finaalseerias mõlema meeskonna võtmemängijad?

Kahes esimeses mängus ei ole ükski mängija 30 punkti visanud ehk kõik taandub meeskondlikule tegutsemisele. Kes on meeskonnana tugevam, maitseb lõpuks ka edu. Erinevad mängijad on küll sähvatanud, aga kokkuvõttes on tähtis, et olulistel hetkedel toimiks meeskond hästi ja keegi ansamblist välja ei langeks.

Kas üks või teine meeskond on järgmistes mängudes võimeline üllatama?

Selliseid väikseid muudatusi tehakse, aga üldjuhul hammustatakse need mängu käigus läbi. Ma ei usu, et tuleb väga palju üllatusi. Eks mängijad tunnevad üksteist, hooajal on mängitud ju omavahel seitse mängu ja eks suures plaanis on pilt kellegi nõrkustest ja tugevustest mõlemal olemas. Ka taktikalises plaanis ei ole aega väga suuri muudatusi teha. Väikseid asju võib kindlasti olla ja need detailid võivadki vastast üllatada. Aga imerohtu ei ole, loeb ikkagi eelkõige see, kuidas meeskonnad vaimselt ühte hoiavad.

Kumba meeskonna poolt ise olete?

Ma olen nii ühelt kui teiselt poolt paljudega ühes meeskonnas mänginud, mõlemad treeneridki on mu head sõbrad. Seeria huvides oleks muidugi tore, kui Rock suudaks ka endale silma pähe saada. Seeria saaks siis intriigi ja põnevust juurde.

-----------------------------------

Kullamäe: meil on variant Kalev murda

Korvpallimeeskonna Tartu Ülikool/Rock peatreeneri Gert Kullamäe sõnul näitas nelja võiduni mängitava finaalseeria teine mäng, et Kalev/Cramo on alistatav. Pärast kolmapäevast allajäämist ütles Kullamäe, et teine mäng oli võrreldes seeria avamänguga hoopis teisest puust.

„Kaitses oli pilt hoopis teine ja see agressiivsus, millega mehed täna mängisid, oli juba midagi muud. Ründelauas saime palle, kaitses olime aktiivsemad ja see oli väga hea. Lõpus jäi puudu mõnest üksikust tabavast viskest. Mäng näitas, et meil on variant Kalevit murda, eriti arvestades et kaks järgmist mängu on kodus, kuhu tuleb loodetavasti ka palju toetajaid saali,” rääkis Kullamäe Rocki pressiteenistuse vahendusel.

-------------------------------

Finaalseeria ajakava

Esmaspäev, kell 19.10 Rock – Kalev/Cramo, Tartu ülikooli spordihoone

Kolmapäev, kell 19.10 Rock – Kalev/Cramo, Tartu ülikooli spordihoone

Vajaduse korral

Reede, 27. mai, kell 19.10 Kalev/Cramo – Rock, Rocca al Mare suurhall

Pühapäev, 29. mai, kell 19.10 Rock – Kalev/Cramo, Tartu ülikooli spordihoone

Teisipäev, 31. mai, kell 19.10 Kalev/Cramo – Rock, Rocca al Mare suurhall