Aivar Kuusmaa vedas Rapla meeskonna teist kevadet järjest medalile!Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
20. mai 2016, 20:51

Lisatud värsked fotod!

7 VÕTIT | Rapla võitis TLÜ/Kalevit 79:76 ja teenis teist aastat järjest pronksmedali!

Eesti korvpallimeistrivõistluste pronksiseeria neljandas mängus alistas Rapla Avis TLÜ/Kalevi 79:76, võitis seeria 3:1 ja pärjatakse teist aastat järjest medalitega! Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse kaudu.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Rapla haaras kohe algusest peale initsiatiivi ja ehkki neil tuli sisse ka mõõnaperioode, peeti lõpuni vastu. Esimene veerand lõppes Raplale 24:14, kuid teisel jäädi korra ka taha 32:33. Poolajaks oldi uuesti ees 38:33 ja kolmandal veerandil suurendati kiirelt edu kahekohaliseks. Ometi mängiti see lõpuveerandi alguses kolmele, hiljem ühele silmale. Viimase naela lõi TLÜ kirstu Devin Brooks, kes 24 sekundit enne lõppu tegi seisuks 78:74 ning kohe järgnes ka külaliste ründeviga. Ometi - mõni sekund enne lõppu sai Berhanemeskel veel kolmest proovida, võõrustajate õnneks ta ei tabanud.

Maurice Kemp (vasakul) viskas 34 punkti, Devin Brooks aga sisulise võidukorvi. Foto: Tiina Kõrtsini

2. Kas kolm on kohtu seadus ehk kas Rapla teeb Sevillat?

Kolmapäeval võitis Sevilla jalgpallimeeskond kolmandat korda järjest Euroopa liiga. Ehk „lihtsurelike“ võistluse. Koduses korvpalliliigas mängivad kaks suurt ehk BC Kalev/Cramo ja Tartu Rock juba aastaid kulla ning ülejäänud pronksi peale, erandiks vaid kevad 2010. „Lihtsurelikele“ on medali näol olemas piisavalt magus präänik. Kes selle ära võtab, on vastaval aastal kõva meeskond. Rapla noppis mullu linnakese ajaloo esimese medali ja täna kordas seda saavutust. Kas jätkub jaksu ajada ka tulevaks hooajaks kokku võitlusvõimeline sats, kes suudab veel kord tulemuse ära teha?

3. Kolme võiduni peetav pronksiseeria oli õige otsus.

Võitlus oli algusest lõpuni äge. Foto: Tiina Kõrtsini

Eesti liigas mängiti pikka aega pronksimatš kahe võiduni. Arvestades asjaolu, et kolmanda koha näol on tegemist "väikeste" klubide parima selgitamisega, on kolme võiduni peetav matš ainuõige. Mängu, võitlust ja intriigi on rohkem kui rubla eest ning lisaks oli suurepärane Rapla publik selle seeria kaks mängu täiesti ära teeninud.

4. Kes oli mängu parim?

Maurice Kemp tabas 17 kahepunktiviskest 15! Foto: Tiina Kõrtsini

Maurice Kemp. Rapla ameeriklasest eesliinimees tegi täpselt seda, mida peab tegema. Ta võttis algusest peale palju enda peale ja vedas meeskonna kolmanda veerandi esimeseks pooleks ette 47:35, olles selleks ajaks toonud juba rohkem kui pooled oma meeskonna punktidest (25)! Ehkki raskustega, suutis meeskond initsiatiivi lõpuni hoida, Kempilt lõpuks 34 punkti (kahepunktivisked 17/15!), 3 lauapalli, 2 korvisöötu ja 2 vaheltlõiget. 

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Tänavusel hooajal pole enam midagi pidada, mõlemad pääsevad suvepuhkusele. Küll tuleb tänavused kogemused võtta sügisesse kaasa!

See on võit! Foto: Tiina Kõrtsini

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Aivar Kuusmaa, Rapla Avise peatreener: "Tänavune medal tuli raskemalt, eelmine on armsam – ikkagi siin esimene. Kiidan ka TLÜ/Kalevit, pronksiseeria oli teisest puust kui veerandfinaali Rakvere Tarvaga peetu. Tegime täna väga kõva mängu. Saime ette, vastane tuli mitmel korral järele, kuid mehed ei murdunud. Kes mängisid, said kõva karastuse."

Aivar Kuusmaa: teine medal tuli raskemalt, esimene on armsam. Foto: Tiina Kõrtsini

Kalle Klandorf, TLÜ/Kalevi peatreener: "Seeria oli tasavägisem, kui seis 3:1 näitab, kuid õnn oli tugevama poolel. Esimeses mängus pani Brooks ära samasuguse viske, mida Berhanemeskel täna meie poolt lõpus ei pannud. Lisame veel Paasoja õnneliku lauapõrkest tabanud kolmese."

7. Mis saab edasi?

Uuel hooajal näeme jälle! Foto: Tiina Kõrtsini

Selle matši osalistele on hooaeg läbi. Järgneb suvine töö tuleva hooaja eelarve ja võistkonna koostamisel. Sügisest juba uued mängud.