Vähemalt eile õhtul turniiri MVP auhind Patrik Lainet ei lohutanud...Foto: AFP / Scanpix
Jäähoki
23. mai 2016, 10:54

POLE PAHA! 18aastane soomlane valiti jäähoki MMi väärtuslikemaks mängijaks (2)

18aastasel Soome hokimängijal Patrik Lainel on olnud imeline aasta: jaanuari esimestel päevadel aitas ta meie põhjanaabrite U20 koondise kodupubliku ees maailmameistriks, aprillikuus vedas ta Tampere Tappara Soome meistriks ning valiti play-offide väärtuslikemaks mängijaks (MVP).

Eile õhtul ei õnnestunud tal tiitlite rodu täiskasvanute MMi kullaga jätkata, kuid ajakirjanikud valisid ta hoolimata Soome 0:2 kaotusest Kanadale turniiri MVPks.

Laine kogus elu esimesel täiskasvanute MMil 12 resultatiivsuspunkti (7 väravat + 5 söötu), millega jagas vastavas edetabelis 4.-5. kohta. Ühtlasi ka turniiri parimaks ründajaks valitud Laine teenis säärase tiitli auga välja, sest tema seitset tabamust ei ületanud keegi.

Ainult rootslane Gustav Nyquist viskas sama palju, ent tasub märkida, et tema mängis kaks kohtumist vähem, sest Rootsi langes veerandfinaalis.

Soome koondise peatreener Kari Jalonen ennustab Lainele suurt tulevikku. "Valisime Patriku koondisesse, sest ta oli Soome liiga play-offide MV, nüüd kordas ta sama saavutust siin. Ta sai viimase kahe ja poole nädalaga palju täiskasvanumaks. Olen kindel, et teda ootab suurepärane tulevik," lausus Jalonen.

Ekspertide hinnangul on Laine juuni lõpus toimuva NHLi drafti kuumimaid nimesid.

Jäähoki MMi individuaalauhinnad:

Parim väravavaht: Mikko Koskinen (Soome).
Parim kaitsja: Michael Matheson (Kanada).
Parim ründaja: Patrik Laine (Soome).

Väärtuslikem mängija: Patrik Laine (Soome).

Tähtede kuuik:

Väravavaht: Mikko Koskinen (Soome)
Kaitsjad: Nikita Zaitsev (Venemaa), Michael Matheson (Kanada)
Ründaja: Patrik Laine (Soome), Vadim Šipatšjov (Venemaa), Mikael Granlund (Rootsi).