Pilt on illustratiivneFoto: Reuters / Scanpix
Olümpia
23. mai 2016, 11:52

TURVARISK ELAB! Hispaania purjetajaid rööviti Rio de Janeiros relva ähvardusel

Suvise olümpialinna Rio de Janeiro ja selle turvalisus on taas aktuaalne teema, sest nädalavahetusel rööviti Marina da Gloria (kus asub olümpia purjetamiskeskus) lähistel, Santa Teresa naabruskonnas relva ähvardusel Hispaania purjetajaid Fernando Echavarrit, Tara Pachecot ja treener Santi Lopez-Vazquezi.

Hispaania purjetamisliidu teatel oli pätte viis ning neil oli kamba peale kaks püstolit. Ükski ohver viga ei saanud, ent pätid võtsid neilt raha, dokumendid ja fotokaamera.

"Fernando, Tara ja Santi tahavad juhtunu võimalikult kiiresti unustada ning täielikult treeningutele keskenduda," lisas Hispaania alaliit.

Rio de Janeiro politsei teatas, et teeb kõik, et kurjategijaid tabada ning varastatud kraam tagasi saada.

Riigis lokkav kuritegevus on olnud üks valusaid jutupunkte sest ajast saati, kui spordipeo korraldusõigus linnale anti. Brasiilia kontekstis olla tegu küll ühe turvalisima paigaga, ent sellegi poolest leiavad selle vaesemates linnaosades aset narkojõukude omavahelised tulistamised, mida politsei pole suuteline takistama.

Näiteks endine vutiäss Rivaldo sõnas kuu alul, et kõik, kes olümpiale tulevad, riskivad oma eluga. 

Ühed suured pättide sihtmärgid on turistid, kes pangaautomaadist raha välja võtavad ning seejärel kurikaelte ohvriks langevad.  

Korraldajate sõnul on augustis toimuvate olümpiamängude ajal tänavad turvalisemad kui praegu, sest seal hoiavad korda ligi 85 00 sõdurit ja politseinikku. Võrdluseks, neli aastat tagasi Londonis oli korrakaitsjate arv ligi kaks korda väiksem.