Louis van GaalFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpall
23. mai 2016, 22:55

Ametlik: ManU näitas van Gaalile lõplikult ust

Pärast laupäevast Inglismaa karikavõitu kulutulena levima hakanud teade Louis van Gaali vallandamisest said tõeks.

Briti ajaleht Daily Mail kirjutas oma allikatele toetudes, et Manchester Unitedi aseesimees Ed Woodward näitas 64aastasele hollandlasele lõplikult ust täna hommikul Eesti aja järgi kell 10.45. Ühes temaga sai ümber ka hollandlasest abitreeneri Albert Stuivenbergi ja väravavahtide treeneri Frans Hoeki aeg.

Seda väidet toetab ka tõsiasi, et 45 minutit hiljem saabus Carringtonis asuvasse ManU treeningkeskusesse liiga peatreenerite ühenduse advokaat Paul Gilroy, kes esindas ka 2014. aastal van Gaali eelkäija David Moyesi huve.

Briti meedia kohaselt pidi klubi ametliku teate edastama kella 15 paiku, kuid see saabus ligi seitse tundi hiljem. Ed Woodward tänas loomulikult pressiteates klubit juhendanud van Gaali viimasel kahel aastal tehtud "suurepärase töö" eest, mis lõppes Inglismaa karikavõiduga. 

"Ta käitus kaks aastat professsionaalselt ja väärikalt. Ta jätab jälje meie klubi ajalukku, sest tema käe all said paljud noormängijad kindluse näidata oma oskusi kõige kõrgemal tasemel. Kõik meie organisatsiooniliikmed soovivad talle kõige paremat," seisis ametlikus teates, mida saab inglise keeles lugeda SIIT

Van Gaali järeltulijaks peetakse Jose Moruinho, kelle viimane töökoht oli Chelsea, kust ta detsmebri keskel kinga sai, kuid klubi ei kinnitanud seda esmaspäeva õhtul. 

Van Gaal asus ManU etteotsa 2014. aasta juunis. Tema saldo Punaste Kuradite eesotsas: 103 mängu, 54 võitu, 25 viiki ja 24 kaotust. Oma ainsa trofee Manchesteris klubiga võitis ta laupäeval, kui juhtis ManU karikafinaalis Crystal Palace'i vastu 2:1 võiduni.

Lõppenud Inglismaa kõrgiiga hooaja lõpetas ManU 5. kohaga ega pääsenud tulevaks hooajaks Meistrite liigasse.