Tartu Rocki peatreener Gert Kullamäe.Foto: Aldo Luud
Korvpall
23. mai 2016, 22:11

Gert Kullamäe: Harperil on hirmus tahtmine, ta paneb end ribadeks

Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe kiitis pärast finaali kolmanda mängu võitmist võõrleegionär Brian Harperi tohutut tahet, mis täna väga palju aitas.

"Võidu üks võtmeid oli lauavõitluse võitmine Kalevi vastu. Kui Brian on olemas, on seal kergem. Balti liiga finaali teine mäng näitas, kui palju temast puudust tundsime," meenutas Kullamäe.

"See pole kerge - sa oled võõrleegionär ja saad hooaja otsustavas faasis vigastada. Olen selle ka ise läbi elanud. Näen kõrvalt, kui hirmus tahtmine tal on. Ta paneb praegu end kasvõi ribadeks!"

Mängust tervikuna rääkides rõõmustas Rocki juhendaja teise poolaja kaitsetöö üle, ehkki ta väitis: ei saa öelda, et Kalev päris pidama oleks saadud. Kuid tallinlased viskasid viimase 20 minutiga kõigest 24 punkti.

"Suutsime täna mängida lõpus targemini kui viis päeva tagasi. Töövõit! Kannatasime rasked hetked ära, Reinar jõudis ka oma hetke ära oodata. Mis Kalev esimeses mängus ära viskas, läks täna aga mööda."

Kullamäe märkis, et teise mängu kaotamine oli väga valus. See oli niisuguste killast, kus "tahaks kohe uuesti väljakule joosta ja mängima minna". Meeskond hoidis seda "looma" tänaseni enda sees ja suutis välja lasta. "Esimeses mängus läksime ka taktikaliselt alt. Need asjad on meil läbi räägitud ja nüüd mängime teistmoodi. See sobib Kalevi vastu paremini," selgitas tartlaste loots, kuidas on vastaste kaugviskelusti edukalt piirata õnnestunud.