Meistrite liigas makstakse klubidele vägevaid auhinnarahasid.Foto: MIGUEL MEDINA
Meistrite liiga
26. mai 2016, 11:00

Meistrite liiga finaalis käib mäng peenrahale, suur noos on Madridi klubidel juba taskus

Meistrite liiga auhinnarahad on vägevad, aga laupäevases finaalis mängitakse peenraha peale, sest umbes 95% teenistusest on finalistidel praeguseks juba kaukas.

Finaali võitja teenib auhinnaraha 15 ja kaotaja 10,5 miljonit eurot. Ent osalemine poolfinaalis oli väärt 7, veerandfinaalis 6 ja 1/8-finaalis 5,5 miljonit eurot.

Alagrupiturniiril osalemise eest maksis UEFA klubidele 12 miljonit eurot ja iga teenitud punkti eest veel 500 000 eurot lisaks. Seega on Real teeninud praeguseks 49 ja Atletico 47,5 miljonit eurot ning võitja saldole lisandub veel 4,5 miljonit.

Sellele omakorda lisandub aga teleõiguste tulu, mis sõltub klubi kodumaa teleturu rikkusest ja mõjukusest. Hispaanial on see suur ning nõnda pistavad Real ja Atletico sellestki potist taskusse auhinnarahaga võrreldava summa ehk mõlema klubi teenistus peaks olema 100 miljoni euro kandis.

Teleõiguste müügist teenitud tulu lubab UEFAl maksta suuri boonuseid mitte ainult võitjatele, vaid ka kehvikutele. Laupäeval lõppeva Meistrite liiga hooaja esimeses eelringis kaotas 2014. aasta Eesti meister FC Levadia Põhja-Iirimaa klubile Belfasti Crusaders, ent teenis UEFAlt sellele vaatamata 550 000 eurot auhinnaraha. Sama summa on garanteeritud ka juuni lõpus hooaja 2016-17 Meistrite liiga esimeses eelringis mängivale FC Florale.