Meistrite liiga finaalmatši vilistab inglane Mark Clattenburg.Foto: John Sibley
Meistrite liiga
28. mai 2016, 08:30

Meistrite liiga finaali kohtuniku lahingplaan: kaardid võimalikult kaua taskus hoida!

Euroopa jalgpalliliidu (loe: kohtunike komisjoni juhi Pierluigi Collina) otsus nimetada Meistrite liiga finaalmatši kohtunikuks inglane Mark Clattenburg (pildil) oli spetsialistidele üllatuseks. Eeldati pigem rootslast Jonas Erikssoni, kes pidi aga rahulduma Euroopa liiga finaaliga.

Clattenburgi määramise peamiseks põhjuseks on tema suhtlusaldis stiil. Kui Lõuna-Euroopa kohtunikud jäävad reeglina silma äkilise ja karmi maneeriga, siis Clattenburgi kontrollib mänge jalgpalluritega väga intensiivselt suheldes.

Kindlasti võib juba praegu öelda, et Clattenburg jätab kaardid taskusse nii kaua kui võimalik. Tema eesmärk on, et lõpuvile kõlades oleks väljakul endiselt 22 jalgpallurit. Kui mängijad muud võimalust ei jäta, siis kaardid näitamata ei jää, aga kuna Real – Atletico duellist on oodata väga tulist lahingut, siis on sinna vaja eriti külma peaga, kergelt pohhuistlikku kohtunikku ning selle profiiliga klappis Euroopa tippvilemeeste seas kõige paremini just Clattenburg.

Kui laupäevane finaal läheb hästi, tuleb päris arvestatavaks pidada võimalust, et Clattenburgile usaldatakse ka EMi finaalmatš (tõsi, selle eelduseks on Inglismaa koondise langemine hiljemalt poolfinaalis).

Tänavu saavad Meistrite liiga finaalmängu nautida ka Õhtulehe digilehe lugejad. Selleks tuleb tellida Õhtulehe ja playplusi ühispakett. Kõigi mai kuus tellijate vahel loosime välja tahvelarvuti APPLE iPad Pro http://play.ohtuleht.ee