TULINE FINAAL: Danilo (Real) ja Gabi (Atletico) konflikt veebruaris Hispaania meistriliiga raames peetud matšis. Tulist duelli eeldavad Eesti vutispetsialistid ka seekord, aga kõhutunde pealt antakse eelis Atleticole.Foto: PIERRE-PHILIPPE MARCOU
Meistrite liiga
27. mai 2016, 07:50

Mida ootavad Real - Atletico finaalist Anier, Teever, Kallaste, Aarna, Ratnikov, Kivisild ja Pohlak?

SUUR KÜSITLUS | Eesti jalgpalligurud ennustavad Meistrite liiga finaalis kõhutunde pealt võitu Atleticole

Mida arvavad suurest finaalist Henri Anier, Ingemar Teever, Ken Kallaste, Signy Aarna, Sergei Ratnikov, Janno Kivisild ja Aivar Pohlak? Eesti jalgpallikorüfeed kalduvad võitjat pakkudes pigem eelmistes ringides FC Barcelona ja Müncheni Bayerni maha murdnud Atletico poole.

Euroopa klubijalgpalli tähtsaim finaalmatš on kõigil vuti-inimestele kalendrisse suurelt ja punaselt kirja pandud. Eesti jalgpallikoondis alustab päev hiljem Klaipedas Leedu vastu Balti turniiri, aga Meistrite liiga finaali jälgimist see ei väära – matš on koondise ametlikus päevakavas kenasti kirjas.

Eesti jalgpallikoondise äärekaitsja Ken Kallaste. Foto: Heiko Kruusi

Ken Kallaste, Eesti koondise äärekaitsja: "Kummagi poolt ma ei ole, tahaks lihtsalt mõnusat mängu näha. Nimede järgi peaks soosik olema Real, aga sisetunne ütleb, et võidab Atletico, sest meeskondlik kaitsetöö on neil maailma parim ja suuri meeskondi murtakse jalgpallis just läbi selle. Mulle tõesti meeldib, kuidas Atletico ridades kõik mehed kaitses tööd teevad ja ükski vastane Atletico vastu naljalt löögile ei saa.

Minu ametikaaslastest ehk äärekaitsjatest rääkides, siis Realis tõusevad nad ka finaalis päris julgelt rünnakule, et edurivi toetada ja äärel arvulist ülekaalu tekitada. Atleticol, nagu nägime poolfinaalis Bayerniga, siis äärekaitsjat küll kohati tõusevad, aga pigem hoolitsevad ründetegevuse eest teised mehed. Tõsi, eks palju sõltub ka mängu käigust – esimene värav muudab olukorda kardinaalselt."

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anier. Foto: LAURA OKS

Eesti koondise ründaja Henri Anier: "Võitjat ennustades tahan öelda Atletico, sest nende väga elava maneeriga peatreener Diego Simeone ja tema meeskonna agressiivne mängustiil sümpatiseerib mulle tohutult. Atleticole lisavad võlu eelmistes ringides alistatud vastased (Barcelona ja Bayern) ja Reali kerge soosiku-staatus. Finaali on jõudnud Euroopa hetke kaks kõige paremat meeskonda ja tuleb kindlasti tasavägine, võitluslik ja tuline mäng, millele derbihõng veelgi vürtsi lisab."

Eesti koondise endine ründaja, 2015. aasta Eesti meistriliiga parim jalgpallur Ingemar Teever. Foto: LAURA OKS

Eesti koondise endine ründaja, 2015. aasta Eesti meistriliiga parim jalgpallur Ingemar Teever: "Kerge soosik on ikkagi Real, sest tegu on suure klubiga, kus mängivad vägevad mängijad. Arvan, et kahe aasta taguses finaalis mõjutas Atleticot säärase kaaluga mängu kogemuse puudumine, aga seekord mitte. Nad on välja söönud ju Barcelona ja Bayerni ning Real neist kahest tugevam pole.

Ise arvan, et pigem võidab Atletico. Nii ründepaar Griezmann – Torres kui ka terve Atletico on üles ehitatud nii, et iga lüli peab endast maksimumi andma ja kõigi eest rabama. Säärane terviklik lähenemine muudab ka ründepaari efektiivsemaks. Torres jõuti vahepeal mitu korda maha kanda, aga on leidnud väga hea rütmi ja hingamise. Griezmann teeb samuti väga head hooaega.

Kindlasti annab Torresele ja Reali ründajale Karim Benzemale lisatõuke teadmine, et see on nende selle hooaja viimane mäng. EM-koondisesse kumbagi meest ju ei valitud ja usutavasti soovivad nad treeneritele näidata, et nood eksisid."

2015. aasta Eesti parim naisjalgpallur Signy Aarna. Foto: MATI HIIS

Eesti 2015. aasta parim naisjalgpallur Signy Aarna: "Kuna olen ise Reali poolt, siis pean neid soosikuks, aga eeldan väga tasavägist mängu. Otsustavaks saavad individuaalsed oskused. Võtmemeesteks on vast Cristiano Ronaldo Realilst ja Antoine Griezmann Atleticost – nemad võivad mängu ära otsustada."

FC Levadia peatreener Sergei Ratnikov. Foto: Stanislav Moshkov

FC Levadia peatreener Sergei Ratnikov: "Finaali on alati raske prognoosida, aga pigem arvan, et võidab Atletico distsipliin. Mulle endale meeldib küll lahtine jalgpall, mida mängivad Real ja Barcelona, aga kardan, et võidab Atletico. Eelmiste ringide võidud Barcelona ja Bayerni üle tõestavad, et see meeskond oskab resultaati teha.

Atletico ründepaari Griezmann – Torres paneb toimima tõik, et nad täiendavad teineteist pea perfektselt. Finaali tulemuse osas on aga määravam Reali ründekolmiku Ronaldo – Benzema – Bale esitus, keda Atletico aga perfektselt tunneb ja kelle vastu väga edukalt mängida oskab."

Eesti jalgpallikoondise abitreener Janno Kivisild. Foto: LAURA OKS

Eesti jalgpallikoondise abitreener Janno Kivisild: "Minu jaoks on Atletico kahest finalistist sümpaatsem. Muidugi on sealgi maailmaklassi mängijaid, kelleta Meistrite liiga finaali ei jõua. Aga eelkõige on Atletico näol tegu klubiga, kes targalt ja tasakaalukalt esindusmeeskonda arendanud ning mängijate võimed maksimaalselt ära realiseerinud.

Reali rivistuses on väga kalli rahaga kokkuostetud mängijad, kel kõigil väga tugevad ja erilised omadused. Atletico köitvus seisneb võistkondlikkuses– kunagi ei tea, kes seekord kastanid tulest välja toob.

Vaevalt Atletico Ronaldo – Benzema – Bale trio jaoks eraldi plaani teeb. Minnakse tavapärase kompaktse ja kaitsest lähtuva plaaniga. Samas kui avaneb võimalus positsioonirünnakuks, siis kvaliteet selle rakendamiseks on Atleticol kindlasti olemas.

Bale’i ja Ronaldo trumbiks on kiirus, mille maksvusele panekuks on neil vaja ruumi, soovitavalt vastase kaitseliini taga. Kas Atletico seda võimaldab ja Real selle ruumi leiab, on tulemuse mõistes väga tähtis."

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak. Foto: Alar Truu

Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak: "Emotsionaalselt on mõistagi huvitavaim elada kaasa Madridi derbile ja Atleticole kui väiksemale ja jalgpalliliselt sümpaatsemalt käituvale klubile.

Sportlikult on põnevuse allikaks vaadata, kuidas võistlevad maailma parimate mängijate individuaalsed oskused maailma ühe paremini organiseeritud meeskondliku mängu vastu.

Ja kuna olen Milanos koha peal, siis on tegelikult minu jaoks olulisimad hoopis seal toimuvad jalgpallilised kohtumised. Teadaolevatel põhjustel ootavad ka UEFA-t ees muutused, mis tuleb parimal moel ette valmistada ja läbi viia."