Jules Bianchi suri 17. juulil 2015. aastalFoto: JEAN-PIERRE AMET
Vormel 1
26. mai 2016, 19:51

Õnnetult hukkunud vormeliässa vanemad kaebavad FIA ja Marussia kohtusse (6)

2014. aastal Jaapani GP-l surmavalt vigastada saanud ning eelmisel suvel elavate kirjast lahkunud vormelisõitja Jules Bianchi vanemad otsustasid kohtusse kaevata nii vormel-1 sarja grupi, Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) ja Marussia meeskonna.

25aastane prantslane kaotas Jaapani GP-l tihedas vihmasõjus oma masina üle kontrolli ning sõitis otsa Adrian Sutili masinat ära vedavale rajatraktorile. Kuigi mees toimetati kiirelt helikopteriga kohalikku haiglasse, diagnoositi tal raske ajutrauma, mille tõttu ta langes koomasse. Sealt ta üheksa kuud hiljem enam välja ei tulnudki.

Pärast õnnetust koostatud FIA raportis seisis, et vormel-1 bossid polnud õnnetuses süüdi ning ohtliku olukorra põhjustas Bianchi oma sõiduveaga ise. Prantslase perekonnale see aga rahu ei anna ning nüüd otsustati minna kohtusse.

"Otsime õiglust! Tahame välja selgitada tõe otsuste kohta, mis viisid meie poja Jaapani GP-l õnnetuseni. Meil on nii palju vastamata küsimusi ning tunneme, et tema surm jäänuks olemata, kui oleks varem välditud palju vigu," sõnas ajakirjanikele Julesi isa Philippe. 

Bianchide poolt palgatud advokaadibüroo esindaja Julian Chamberlayne teatas samuti, et Bianchi surm olnuks välditav. Tema sõnul tehti FIA raportis turvalisuse suurendamiseks mitmeid ettepanekuid, kuid kummalisel kombel jäeti aruandest välja Bianchi õnnetuste põhjused.