Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
27. mai 2016, 08:16

VIDEO | Curry hoidis NBA valitseva meistri elus, vähemalt veel üheks mänguks

USA korvpalliliiga NBA läänetsooni finaali viiendas mängus alistas valitsev meister ja põhihooajal rekordiliselt 73 mängu võitnud Golden State Warriors Oklahoma City Thunderi 120:111, Thunder juhib seeriat 3:2 ja kuues mäng on nende kodusaalis.

Curry viskas 31 punkti, kuid vähemalt sama oluliseks võib pidada tema kaitsemängu kohtumise lõpuminutitel, kus ta napsas näiteks palli vastaste staarilt Kevin Durantilt.

Võit ei tulnud Warriorsile aga lihtsalt, sest kuigi kohtumist asuti juhtima, oli umbes kümnepunktine edu kolmandal veerandajal käest libisemas, sest üha enam läksid hoogu lõpuks 40 punkti kogunud Kevin Durant ja 31 punkti visanud Russell Westbrook.

Ka kohtumise lõpus tundus kõik olevat juba läbi, sest 50 sekundit enne lõpusireeni oli seis 114:103, kuid järgnesid Duranti ja Westbrooki korvid ning Warriorsi eksimused ja 30 sekundit enne mängu lõppu oli seis ootamatult 114:108. Siis eksis Westbrook kolmesel ja lõpuks korralikuma mängu teinud Draymond Greeni vabavisked kindlustasid Warriorsile võidu.

Green suutis aga kirja saada oma viienda tehnilise vea, mis tähendab, et ta on lähedal mängukeelule - see saadakse seitsmenda tehnilise vea järel.

Idatsoonis juhib Cleveland Cavaliers Toronto Raptorsi vastu 3:2, seal toimub mäng ööl vastu homset ja Toronto kodusaalis. Kumbki meeskond pole sellel hooajal oma vastase kodus võitnud.