Anthony DavisFoto: Derick E. Hingle
Korvpall
27. mai 2016, 13:43

NBA sümboolsest viisikust välja jäämise hind - 25 miljonit dollarit

Korvpalliliiga NBA teatas mängijad, kes kuuluvad sel hooajal sümboolsesse viisikusse. Ühele superstaarile tähendas välja jäämine aga väga suurest rahast ilma jäämist. 

Esimesse sümboolsesse viisikusse kuuluvad Stephen Curry (Golden State Warriors), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs) ja DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers). 

Üks mängija, keda selles ega ka teise ja kolmanda viisiku nimistus ei näe, on New Orleans Pelicansi superstaar Anthony Davis, mille tõttu jääb tal saamata ligikaudu 25 miljoni dollariline boonus nö "Rose'i reegli" järgi. 

"Rose'i reegel" sätestab, et mängija, kellel on lõppenud uustulnuka leping, võib saada suurema palgapäeva juhul, kui valitakse kaks korda sümboolsesse viisikusse või valitakse kaks korda Tähtede mängu algviisikuse või valitakse hooaja kõige väärtuslikumaks mängijaks. 

See hooaeg polnud Davise ega ka tema koduklubi jaoks nii edukas ning selle tõttu jäeti tsenter spordiajakirjanike poolt sümboolsest viisikust välja, lisaks ei valitud teda Tähtede mängu algviisikusse.

Juhul, kui oleks ta täitnud kasvõi ühegi kriteeriumi, oleks ta hiiglasliku palgapäeva teeninud, sest eelmine aasta oli ta esimeses sümboolses viisikus ja valiti fännide poolt Tähtede mängu algrivistusse. Nüüd jäi ta aga ilma 25 miljonist dollarist. 

Teise viisiku moodustavad moodustavad Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Draymond Green (Golden State Warriors), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Chris Paul (Los Angeles Clippers) ja Damian Lillard (Portland Trail Blazers).

Kolmandas viisikusse kuuluvad Paul George (Indiana Pacers), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Andre Drummond (Detroit Pistons), Klay Thompson (Golden State Warriors) ja Kyle Lowry (Toronto Raptors).