Martin ReimFoto: LAURA OKS
Jalgpall
27. mai 2016, 14:30

Martin Reim: teeme kõik, et Balti turniiri võitu kaitsta (1)

Eesti U21 koondis alustab homme kell 18:00 Leedus Klaipedas Balti turniiri Leedu eakaaslaste vastu. Noortekoondise peatreener Martin Reim, et kuigi hetkevormi on keeruline hinnata, tehakse kõik, et karikas Eesti kätte jääks.

2014. aastal Balti turniiri võitnud noortekoondise koosseisus on toimunud palju muudatusi. A-koondise koosseisus, kes kohtub Leeduga päev hiljem, leiab seitse U21 vanuseklassi mängijat. 

„Hetkevormi on hetkel keeruline hinnata, kuna nii suur hulk mängijaid on uued. Kuna paljud mängijad on A-koondise juures või vigastatud, siis oli see võimaluseks kutsuda palju uusi mängijaid ja see võtab aega, et nemad asjadega harjuksid. Loodan, et see on neile hea võimalus end näidata,“ sõnas U21 koondise peatreener Martin Reim.

„Me oleme karikakaitsjad ja teeme kõik, et see nii jääks. Mängudele läheme selle mõttega, et võidame ja eks aeg näitab, milleks me võimelised oleme,“ lisas Reim.

Balti turniir mängitakse sarnaselt A-koondistele ka U21 vanuseklassis uue formaadi alusel. Nii mängibki noortekoondis esimese mängu Leedus, seejärel kohtub Leedu võõrsil Lätiga ning turniir kulmineerub 3. juunil Vändras, kus Eesti võõrustab Lätit. See tähendab, et kahe mängu vahele jääb mitmepäevane paus, mida kasutatakse treeningkohtumiseks Viljandi Tuleviku vastu 31. mail.

„Esialgse kava järgi oli sinna sätitud U23 koondise kohtumine Inglismaaga, aga kui see tõsteti novembrisse ning klubijalgpallist on sel perioodil paus, otsustasime võimalust kasutada. Tahame seal vaadata uusi mängijaid, kes on varasemalt mänginud noortekoondistes, mõnel pole ka seda kogemust," rääkis Reim.

"Tahame neile oma mänguplaani tutvustada, sest see on treeningkohtumine, kus me saame seda proovida. Viimati saime seda teha aasta alguses Peterburis [Kubok Sodružestva turniiril] ning see toimis. Loodetavasti kerkib siingi mõni mängija esile, kes saaks vajadusel tulevikus koondist aidata. Mängijad jäävad järjepanu A-koondisele silma, uued peavad peale tulema ning mänguplaanide selgeks õppimine nõuab aega,“ analüüsis Reim.