Olümpia

Teadlaste pöördumine: Rio olümpia tuleks Zika viiruse pärast edasi lükata (7)

LISA KOMMENTAAR

Veel levikuteid28. mai 2016, 23:56
Päris suur probleem on, et viirus levib ka sugulisel teel. Levitajal endal ei pruugi haigusnähte olla.
28. mai 2016, 19:50
see ongi meil siin juba. väärarengutega lapsed, kes sünnivad, samuti seepärast.
MGM28. mai 2016, 06:54
Ei saa aru, miks neid olümpiaid üldse iga kord eri paigas korraldatakse. Algselt oli see ju Kreekas ühes teatavas kohas. Ehitage sinna see kompleks valmis. Praegu ehitatakse iga paari aasta tagant eri paikadesse uued olümpiahooned, mis pärast lihtsalt vedelema jäävad. Teine asi, et igasugu lahedad sõjalised jõud kasutavad seda ära, et kogu juhmim osa inimkonnast telekat vahib. Tuleb jälle uus sissetung, ma loodan, et seekord kaukaasias.
eelmuthh28. mai 2016, 02:28
Zikast teatakse veel väga vähe.Parem karta kui kahetseda.Väärarenguga laps on väga suur trauma.Arvan et kõik naised kes käivad troopikas peaks lapse saamise edasi lükkama paariks aastaks.Eks siis ollakse targemad.
Kristiina.27. mai 2016, 23:49
Järjekordne sääsepaanitseja. Ainult rasedad peaks hoiduma asjast kui ei taha puudega last. Kes on valmis see võib minna. See haigus on nagu tavaline viirushaigus täiskasvanutele.
Liis28. mai 2016, 01:06
Ja kui need mitterasedad nakatuvad ja toovad viiruse oma kodumaale. Siis nende kodumaa sääsed imevad nakatunud inimestelt verd ja iga sääsk ei lööda maha, mõni lendab minema. Ning niimoodi nakatuvad ka kodumaa sääsed ja hakkavad nakkust kõikidele edasi kandma. Sääsed saavad nakkuse nakatunud verd juues. Ja sääsed kannavad viirust edasi ning nakatavad teisi.
Loogiline28. mai 2016, 05:34
Kui ta sele isimeselt inimesele sääskede kaudu levib, miks ei või see mujal sama moodi olla. OK, kui peavad mingid erilised sääsed olema, aga putukad ka sattuvad teistesse kohtadesse, kui sobiv elukeskkond on.
Näiteks levivad importtaimedega igasugused taimekahjurid, isegi need õgijad teod on mullaga tulnud. Arikkel sellest: Ablas õgard levib Eestis aina jõudsamalt. Kasvava aianduskaupade sisseveoga Euroopa vaheladudest on Eestisse kolinud Lusitaania teetigu, kes siin aasta-aastalt üha uusi elupaiku hõivab.