Magnus PehrssonFoto: Alar Truu
Jalgpall
29. mai 2016, 18:44

ÕHTULEHT LEEDUS | Magnus Pehrsson: oleks väga kurb, kui kõik oleks ainult mustades toonides (1)

Eesti jalgpallikoondis alustas Balti turniiri nukra 0:2 kaotusega Leedu rahvusmeeskonna vastu. Peatreener Magnus Pehrsson sõnas, et ei näinud kõike vaid mustades toonides.

Magnus, millised tunded Su peas hetkel on?
Olen suuresti kurb mängijate ja siia sõitnud fännide pärast. Lootsime ja tahtsime teha parema mängu, seega jah, olen suuresti kurb.

Mida Sa vaheajal mängijatele rääkisid?
Muutsime natuke rünnaku ülesehitust, tahtsime kiiremini ehitada. Suunasime Ilja rohkem paremale, et saaks keskelt kiiremini palli üles tuua.

Teine asi, millest rääkisime oli see, et peaksime olema viimase sööduga kannatlikumad ja rohkem oma mängijaid järgi ootama. Avapoolajal kiirustasime liialt selle sööduga ega suutnud palli ees hoida.

Teisel poolajal oli hea see, et saime palju standardolukordi ja tsenderdusi kasti, aga nende kvaliteet polnud hea.

Kas Rauno Sappinenist suurem ja tugevam Henri Anier olnuks ehk tagantjärele parem valik tipuründesse?
Jah, võib-olla. Anier tuli palju alla pallile vastu ja sai seega palle vabasse tsooni. Seega kasutasime viimase 30 minut jooksul hästi liinidevahelist avab ruumi ära. Oleksime pidanud varem ka seda paremini tegema, ka äärtel. Ta on tugev kutt ja kindlasti mõjutas mängu positiivselt.

Kas on üldse midagi, millega Sa täna rahule jääd?
Oleks väga kurb, kui asi oleks must-valge ning ainus värv oleks must. Kaotasime, see on raske, aga saime ka mängijate kohta positiivseid vastuseid selles osas, mille kallal peame vaeva nägema. Meie esitus polnud hea, peame õppima ja paremaks saama.

Kuidas jääd rahule Pavel Marini debüüdiga?
Arvan, et ta ei suutnud täna väga palju näidata, sest meil oli raske ründajaid mängu lülitada. Nelja koondises veedetud päevaga on ta näidanud, et on huvitav kutt. Tänane mäng on kahtlemata hea tema enesekindlusele. Tal on nüüd kogemus olemas.

87. minutil Artur Pika asemel sekkunud Dmitri Kruglov sai täna kirja oma 100. koondisemängu. Kas see oli rohkem sümboolne vahetus?
Tundsime, et Pikk ei suuda enam rünnata. Kruglovil on väga hea jalg, mida standardolukordades kasutada. Tundsime, et tema toomine on viimane lisakäik. Ta on olnud hea ka treeningutel. See on eriline sündmus.