Golden State Warriorsi liider Stephen Curry rõõmustamas.Foto: EZRA SHAW
Korvpall
31. mai 2016, 07:31

NBA finaalis kohtuvad samad meeskonnad, kes mullu.

NII SEE JUHTUS | Sopsuvennad kustutasid 13punktilise kaotusseisu, aidates NBA tiitlikaitsjal teha ajalugu (2)

Täna selgus maailma tugevaima korvpalliliiga NBA teine finalist. Läänekonverentsi finaalis alistas Golden State Warriors 96:88 Oklahoma City Thunderi, sammudes suurde finaali, kus astub neile vastu idakonverentsi meister Cleveland Cavaliers. OKC alistamisega sai Warriorsist esimene meeskond sel sajandil, kes on konverentsi finaalis jäänud mängudega 1:3 kaotusseisu, aga sellest välja rabelenud. Õhtuleht tegi kohtumisest tekstipõhise otseülekande, mida vürtsitasime rohke videopildiga. Lisaks tõime lugejateni asjaosaliste kommentaarid.
07:29
KÕIK

Sellega tõmbame tänasele otseülekandele ka joone alla. Aitäh jälgimast, oli vägev õhtu ning kohtume uuesti juba finaalide ajal!

07:28

Draymond Green: "Kerr ütles poolajal, kui taga olime, et alistame OKC vaid palli liigutamisega. Äkki hakkasid kõik kaugviskeid tagama ja tegime spurdi."

Klay Thompson: "Pean pingipoiste ees mütsi maha võtma. Nad tegid häid asju, mida tavafänn ei märka. Kui neid vajatakse, lähevad nad platsile ja teevad oma ära."

07:16

Läänekonverentsi võitjatrofee on pea kohale tõstetud.

07:15

Kevin Durant: "Kaotamine on valus, eriti 3:1 eduseisust. Kolmandas ja neljandas mängus ei tabanud nad tavapäraseid viskeid, viimases kahes mängus aga tabasid. Kaotamine sakib.

Olen kõigi üle uhke. Kõik tegid ohverdusi ja töötasid palju. Tahtsime tiitlit võita, aga kui hooajale tagasi vaadata, võime uhked olla. Kõigi üle, kes võistkonnaga seotud on.

Jõudsime õigel ajal tippvormi. Jätsime kõik väljakule ning me ei kahetse midagi.

07:07

Küll on hea tunne meister olla!

07:04

Golden State Warriorsi peatreener Steve Kerr: "Esmalt tahan öelda, et soovin OKCle õnne. Nad on fenomenaalsed ning pääsesime üle noatera. Billy Donovan ja tema abilised tegid imelist tööd. Võidurõõmu teine pool on kaotusevalu ja tunnen neile kaasa. 

Me polnud seerias ainult 1:3 taga, vaid kaotasime kaks järjestikust mängu väga suure vahega. Aga viiendas mängus leidsime oma stiili tagasi, kuues kohtumine oli aga maagiline. Klay Thompson andis meile võimaluse täna uuesti mängida. See näitab palju meie meeste vaimujõust.

Kolmanda veerandaja lõpp oli mängu võtmehetkeks. Kaks brasiillast (Anderson Varejao ja Leandro Barbosa) ning Livingston olid suurepärased. Harrison Barnes samuti. Olen pingipoiste üle väga õnnelik.

Ütlesin treeneritele, et olen kindel: Curry teeb täna suurepärase mängu. Nägin juba seeria viienda kohtumise järel, et ta liigub paremini.

Arvan, et OKC mäng läks play-off'ides aina paremaks. Teadsime, et nende alistamise näol on tegemist suure väljakutsega. Eelmises voorus San Antonio Spursi vastu lõid nad õitsele."

06:55

Kas suurem ja tähtsam tiitel on alles ees?

06:55
Martin Šmutov
06:51

Curry ja Durant on küll rivaalid, ent mehed üksteist ei vihka.

06:47

OKC peatreener Billy Donovan: "Thompson ja Curry tabasid täna häid viskeid. Olin meie rünnakuga rahul, muidugi, nagu iga 48 minutlise mänguga, ei olnud iga rünnak ideaalne, aga üldjuhul polnud hullu. Olen Duranti mänguga väga rahul.

Liigutasime palli hästi ja mängisime õigesti. Mänguvõtmeks oli aga kolmas veerandaeg ning see, milliseid viskeid Warriors tabas. Treenerina tahad näha meeskonna ja indiviidide arengut ning Adams, Kanter, Roberson ja Dion Waitersi puhul oli seda näha.

Meil oli võimalus seeria viiendas, kuuendas ja seitsmendas mängus lõpetada. Mind hoiab nüüd öösel üleval see, kuidas saaksime tänavu saadud kogemused järgmisesse aastasse kaasa võtta."

06:43
06:41

Cleveland Cavaliers tervitab teid, läänekonverentsi meistrid!

06:39

Martini postitatud ajakavale olgu lisatud, et esimene mäng toimub siis Eesti aja järgi reede varahommikul.

06:37

Nüüd jääme ootama aga asjaosaliste kommentaare, mille siin samuti ära toome. Jääge lainele!

06:37
Martin Šmutov

Mängija, keda Thunder ei vajanud ja kes veab nüüd Detroit Pistonsit. Stay classy, dude! 

06:35
06:35
06:33
Martin Šmutov

Finaalide ajakava:

06:31

Lisaks sai Warriorsist esimene meeskond alates 1981. aasta Boston Celticsist, kes konverentsi finaalseerias on tulnud välja 1:3 kaotusseisust.

06:30

Veidi statistikat ka. Kohtumise resultatiivseimana viskas Curry 36 punkti, Klay Thompson lisas 21 silma, tabades sealjuures kuus kaugviset. OKCle tõi Kevin Durant 27 punkti, Westbrook panustas 19 silmaga.

Russell Westbrook. (EZRA SHAW)
Loe rohkem