Korvpall

SÜDAMELT ÄRA | Gert Kullamäe: Eesti korvpall, kuidas edasi, kuidas omad mängu tuua? (20)

LISA KOMMENTAAR

makk1. juuni 2016, 09:00
Lisaksin veel, et kui korvi alla jääksid ainult sellised mehed nagu Veski, Raadik, Lindmets - kelle vastu mängides need noored areneksid siis?
Majanduspagulastele tuleb ju tööd anda ja kohalikud pole oluline1. juuni 2016, 00:47
Ega siis korvpallirahad tohi siia jääda
Noojaah1. juuni 2016, 00:20
iga meeskond tahab tõusta, sest sponsor tahab, pealtvaatajad tahavad.
Kulutada aasta, et noori mängitada, seda saab ainult Audentes. Paraku on need noored liiga noored.
Paar aastat vanemana jääb nende rolliks istumine varumeeste pingil.
Välismaalased on paremad, veel noor ei arene istudes. Samas pole kindel, kas temast üldse asja saab. On seda annet ja tahet niipalju.
Kunagi tõusis Pehka Kalevisse, olles 16 aastane. 20-selt oldi enamasti tegijad meeste seas.
Nüüd mängitab vaid Pärnu noorepoolseid mehi, areng on märgatav, kuid iial ei tea, kas see lagi pole.
Välismaale läinutest pole hiljem enam suurt midagi kuulda. Seni pole nad särama hakanud.
Võrkpallikoondis oli muide üksvahe pikem kui korvi oma.
Venemaal on sama probleem. VTB mängijate statistikas on venelasi vähe ja tipus pole neid üldse.
Müts maha31. mai 2016, 21:52
Müts maha Kullamäe väga hea jutu eest!! Absoluutselt iga sõna on õige, pigem on tähtis, et meie oma korvpallikoolide Audentes, Tiit Soku kossukool, Rocki kossukooli järelkasv saaks tulevikus OMA Eesti meistrivõistluste liigas mängida, mitte ei hõiva kohad mingid curryd, kingid, delašid, freimanised jne. Asi on väga tõsine
kanister31. mai 2016, 23:19
Jutt on muidugi hea, aga ma süüdistaks Kulllat ise sama tee valimises. Oli mitmeid mänge, kus Vene, Meister ja kohati ka Sutt oleks olnud võimelised tegema paremat mängu kui mõni vana. Aga nad ei hakkagi mängima, kui tõelistes mängudes vastu näppe ei saa. Tundub, et kohati on treeneritel mugav kasutada vana kaadrit, kuigi noored kibelevad väljakule.
to müts maha1. juuni 2016, 05:25
võta mingil muul teemal vast sõna. rocki kossukool was ist das? Tartu kohalik AKSK on ikka teise mehe jutimisel. krrt. iga mölakas muudkui möliseb, kes pole diivanist kaugemale saanud korvaplli teemal.
RT1. juuni 2016, 08:15
Audentes mängib terve meeskonnaga meistriliigas !!! Mis või kes keelab neil poistel areneneda ning ennast näidata .Tõmmaku kasvõi läti leegionääridele kott pähe,omadest ässadest rääkimata.
reku31. mai 2016, 21:23
Pole ju normaalne, kui mingis alas Tallinnat võidetakse. Isegi ajakirjanikud on nüüd ülimalt rahul. Muidu oli justkui okas hinges.
W.S31. mai 2016, 21:07
Meenus hiljutine Sabonise/Garastase intervjuu, kus mees ütles, et mängitasid terve hooaega noort Sabonist, mitte selle pärast, et ta oli parim valik, vaid selle pärast, et ta oleks järgmisel hooajal tegija, enamik treenereid pole valmis selliseid riske võtma, et ohverdada hooaeg tulevaste aastate nimel.
Tegelikult võiks ju ka ette kirjutada, et kohalikus mudaliigas peab kogu aeg kindel arv Eestlasi platsil viibima, küll siis vanker tasapisi veerema hakkab.
irw31. mai 2016, 21:33
mängitada saab ja on mõtet kui selles on selge materjal olemas. karu kes trummi ei tao pole kõlbulik ka klaverimängu õppima .... õpeta nii palju kui tahad. seda teab iga IGAÜKS ja jalgratast pole mõtet leiutada.
sina irw31. mai 2016, 21:37
irw31. mai 2016, 22:20
mis mul selle ajuga siis häda on, et seda leiutada vaja. kui pole, ei seda leiuta kah .... aga mul õnneks on niigi ta olemas. ja päris kindlasti käib heade mängijate tee välismaal. üks põhjus on loomulikult oskuste võrdlus muu maailmaga ja nende arendamine , teine põhjus on raha ja tõsine noormängija ei tea oma hinda. selle saab ka väljas kiiresti teada.
kümme aastat tagasi räägiti - kui siin on kõvad välistreenerid ja liigas välismängijad - siis kohalikud arenevad. irwwww ... miks kullamäe siis tagurpidi juttu ajab nüüd.
ja seda olen alati öelnud ... ükskõik, milline pallimäng - kui sa 20-22 selt välismaal juba pole on mõistlik valida puutöö vms või minna õppima hoopis.
to irw1. juuni 2016, 05:27
ajuga pole sul häda midagi, mida pole, seda pole. minu kaastunne muidugi.
irw31. mai 2016, 20:33
kuule vana .... õiget juttu ajad, aga mis sa neist välismaalastest kirud. kui su oma poiss tuleb ja paneb rinna kummi nagu sa ise omal ajal on ju kõik hästi. ainult tulgu ja pangu ning saab kiita ka kui igasugustele zabastele mütsi ninale tõmbab. aga seni kuni selliseid vendi pole ilmumas ei aita sul ka süsteem. kurbas oli kunagi isegi nba nimekirjas .... kes või mis on see mõjur, et sellest vennast pole saanud isegi mitte rocki liidrit.
pensionär31. mai 2016, 20:06
Ma ei mõista, miks me ehime end võõraste sulgedega? On see alaväärsus? Toome värvilised siia, anname kodakondsuse ja saadame platsile Eestile au ja kuulsust tooma.Aga siis ei ole see enam eestlaste võit.See on ju objektiivne paratamatus, et meid-eestlasi on vähe.Kui meid ei ole pikakasvulisi, siis nii ongi, et ei ole.Toome siia kahemeetrised värvilised-see vaid üritab peita meie alaväärsust.
ei huvita31. mai 2016, 19:55
Ei vaata eesti korvi üldse, sest selles on oma ainule nimi. Las mustad karglevad.
nomaitia31. mai 2016, 19:36
muidugi võiks teha kullamäe enda aegse süsteemi: tallinna kalev ja kuskil ka mingid amatööridest kekid-mekid. kas see oleks edasiviivam jõud?
kui üks meeskond suudab ühel päeval vastast võita ja järgmine kord finaalmängude ajal kaotab 30 punktiga, siis näitab see lihtsalt käegalöömist - ah, sai juba müratud küll, milleks veel kaks mängu punnida....
muidugi on jube jama, kui meeskondades on enamus välismaalasi, kuid korvpall on selline jube ala, kus meeskonnas on 12 mängijat ja meil on siin ainult 1,3 miljonit elanikku.
samas osad sportased ei tahagi korvpalli mängida, vaid jalgpalli - kus on meeskonnas veelgi rohkem spordipoisse, osad veel võrk- ja käsipalli. on ka kurlingu huvilisi ja lugematul hulgal kergejõustiklasi.
mida herra treener mõtleb - kust leida meil niipalju meha, kes TASEMEL korvpalli mängiksid?
kui see KUULUS kalev võitis nsvl kulla - oli meeskonnas mitu venelast ja ka neeger. polnud siiski meil meeskonnatäit eestlasi, kes ISE oleks hakkama saanud.
Eks Kullamäe teab mida räägib31. mai 2016, 19:06
aga jah, mõned edukad treenerid saadavad oma perspektiivikad kasvandikud kiirelt Eestist minema.
makk31. mai 2016, 18:46
Pigem tundub sellest jutust, et Kullamäe kardab, kas järgmisel hooajal üldse Raplale ja mõnele teisele veel vastu saadakse. Hea mugav oleks, kui välismaalaste arvu vähendatakse, Cramo ja Rock krabavad paremad eestlased eendale ning teistele jääb teisejärguliste meestega pronksi eest võidelda.
väga asjalik31. mai 2016, 17:50
ja suure südamevaluga jutt. Kahju ainult et need kes siin aidata suudaks seda ei loe ja on ise targad.
Ja kui aus olla, ega see asi neid eriti huvitagi. Ikka sama seis mis ka poliitikas, peaasi kui mul omal hea "olla " on ja midagi tegema ei pea.