Video: Video: Teet Malsroos
Sport TV
1. juuni 2016, 14:50

ÕHTULEHE VIDEO | Jaak Salumets 1991. aasta võidust: see tulemus mõjutab Eesti korvpalli siiani (2)

Tallinna Kalevi NSV Liidu korvpallimeistriks tuleku 25. aastapäeva tähistatakse homme mänguga Kaunase Žalgirise veteranide vastu. Kullameeskonna peatreener Jaak Salumets soovib muheldes üht: "Loodan, et kõik jäävad terveks!"

"Neid mehi tuleb tänada. Olen varemgi öelnud, et selle põlvkonna mängijate ja selle tulemuse mõju on Eesti korvpallis siiamaani olemas. Eesti korvpallikultuuri juurikas läks selle võrra tugevamaks ja oleme üle elanud ka raskemaid aegu. See põlvkond andis meile neli-viis treenerit ja ka kõik ülejäänud mehed on tublid," ütles Salumets videointervjuus Õhtulehele.

Millise tundega istub ta homme ise treeneripingile? "Seal on nii palju treenereid! Mul pole mingit tunnet, nad lahendavad neid asju ise. Seal on medalitega mehed, rahvuskoondise treenerid," naeris teenekas juhendaja vastuseks.

Millises võtmes hindab Salumets 1991. aasta NSV Liidu meistrikulda ja sama seltskonna poolt kaks aastat hiljem Eesti koondisena teenitud Euroopa meistrivõistluste 6. kohta, vaata juba videost!