Viimati mullu juulis Rally Estonial R5 autoga võistelnud Karl Kruudale on garanteeritud tänavu vähemalt kolm WRC2 rallit.Foto: MATI HIIS
Auto-Moto uudised
2. juuni 2016, 06:00

KINDEL: Kruuda võistleb ka Poolas-Soomes, Pärnale riismed (2)

Kui veel teisipäeval andis Dmacki rallitiim teada, et Karl Kruuda vahetab WRC2 klassis Sander Pärna välja vaid Sardiinia MM-etapiks, siis juba eile oli rehvifirma juht Dick Cormack valmis kinnitama, et Kruudat eelistatakse kaasmaalasele ka kahel järgmisel rallil, kus Pärn oli lootnud oma potentsiaali näidata.

Pärn osales Dmacki ridades tänavu kahel etapil – Rootsis ja Portugalis – ning katkestas mõlemal. Edasi oli mehe võistluskalendris kirjas Sardiinia ralli, kus soovis kindlasti jõuda finišisse ja kogutud enesekindlust realiseerida konkurentsivõimeliseks tulemuseks Eesti teedele lähedastel Poola ja Soome kiiruskatsetel juulis.

Kahjuks jääb Pärnal vähemalt Dmacki ridades neil rallidel võistlemata. "Tulime hiljuti välja uute kruusarehvidega ja juba Portugalis oli selge, et nende sooritusvõime on paranenud. Seetõttu tõime Karli kolmeks kruusaralliks meeskonda, sest usume, et tal on olemas vajalik kiirus meie arengu demonstreerimiseks," selgitaks Cormack, miks vahetati üks eestlane teise vastu välja.

Karl Kruuda. Foto: MATI HIIS

Pärnal on järgi veel kaks auhinnarallit 2014. aastal R2-masinal võidetud Drive Dmack karikasarja eest ja seega näeb teda tänavu kindlasti veel rehvitootja värve kandmas. Samas peab Dmack andma võimaluse ka mullu sama auhinna võitnud Marius Aasenile ehk kaks eestlast samal rallil tiimi autodesse ei mahu. Et meeskond annab Poolas-Soomes eelise Kruudale, peab Pärn järele jäänud auhinnaetappide puhul leppima vähemeelistatud võistlustega.

Samas pole välistatud, et Pärn võib tema koha üle võtnud Kruudaga mees mehe vastu mõõtu võtta ka Soomes-Poolas. Tema mentoriks on Markko Märtin, kes veab Õhtulehe andmetel praegu läbirääkimisi järele jäänud Dmacki etappide osas. Samas on kodusel spordilegendil ka oma rallimeeskond, MM-Motorsport, mille ridades Pärn varemgi võistelnud ning mis võib ta mainitud rallidele WRC2 klassis üles anda. Läbirääkimised käivad.