Magnus Pehrsson embamas koondisekarjääri lõpetanud Joel Lindperet.Foto: Alar Truu
Jalgpall
1. juuni 2016, 22:14

Pehrsson Lindpere lahkumisest: jääme temast puudust tundma

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson ütles pärast Andorra vastu võetud 2:0 võitu, et arvestades väljakul viibinud koosseisu, võib esitusega rahule jääda.

"Andorral polnud mängu peale ainsatki võimalust ja domineerisime kohtumist täielikult. Mulle meeldis, et tegime ka pallita olles suurepärase esituse ja ei lubanud neil olukordi tekitada. Omalt poolt loodame muidugi rohkem ohtlikke momente tekitada, mida täna piisavalt ei teinud. Samas tuleb ka aru saada, et platsil viibis mängijate kooslus, kes pole kunagi varem koos mänginud," rääkis Pehrsson. "Kulub rohkem kui üks-kaks trenni, et panna kokku ühtse rusikana mängiv koosseis, nii et kui vaadata, kes olid täna väljakul, olen mänguga rahul."

Esimese värava lõi Andorra vastu Dmitri Kruglov, kes sai täna kirja oma 101. koondisemängu. Enne möödunud nädalal Leedu vastu juubilariks saamist polnud mees enamasti aga Pehrssoni valikus figureerinud. "Dima on koondises, sest on tänavu kiirem, täpsem ja näidanud väljakul rohkem tahtmist. Varem oli ta vigastatud ja eelmisel aastal ei näinud me, mida soovinuks. On suurepärane et ta on koondises tagasi ning sai kirja ka värava. Tema 101 mängu kogemus on meile väga kasulik."

Teise värava autoriks oli Frank Liivak, kes realiseeris mängu üleminutitel peaga Kruglovi karistuslöögi. "Oleme pikalt standardolukordadele keskendunud, et meil oleks olemas kindlad mustrid, mida saaksime kasutada olenemata vastasest. Õnneks oli meil väljakul Dima, kes on end trennis neis olukordades väga heast küljest näidanud."

Liivak tõdes mängujärgses intervjuus, et tegelikult poleks pall pidanud päris talle kukkuma, ent ometi suutis ta olukorra debüütväravaks realiseerida. Pehrsson kinnitas noormehe hinnangut: "Mis mulle selle olukorra juures meeldis, oli, et tegime vastuliikumisi – Liivak läks selg ees palli suunas ja teised tulid talle ette. Sisuliselt võib öelda, et see oli segu lahendusest, mida soovime näha nurga- ja karistuslöögi olukordades."

Algrivistuses alustas Eestil täna kaks debütanti – kui väravavaht Andreas Vaikla tööpäev oli sisutühi, siis Jan Kokla tegi südika partii, mille tipphetkeks sööt Kruglovi avaväravale. "Kokla näitas, et ta suudab sel tasemel mängida," kiitis Pehrsson debütanti. "Aga tugevamate meeskondade vastu on nõudmised suuremad ja mäng mõistagi hoopis teine. Lisaks tuleb meeles pidada, et see on alles tema esimene hooaeg meistriliigas ja nüüd on küsimuseks, kuidas ta suudab edasi arendada. Aga tal on hea jalgpalluri aju.“

Järgmisena ootab Eesti koondist ees laupäevane Balti turniiri teine matš Lätiga. "Täna polnud väljakul meie parim rivistus, sest tahtsin, et laupäeval saaksime kasutada värskeimat ja tugevaimat koosseisu. Samas valisin mehed, kes olid valmis võitu võtma ja Joeli väärikalt minema saatma,“ rääkis Pehrsson. "Jääme temast puudust tundma, sest Joeli roll oli oluline nii väljakul kui trennis. Loodetavasti on teised tema suhtumisest õppinud ja täidavad jäetud augu," lisas peatreener.