Merike Anderson sai aasta naiskorvpalluri tiitli üheksandat korda. Praegu teda Eestis pole, fotomeenutus on mulluselt hooajalõpupeolt.Foto: MATI HIIS
Korvpall
3. juuni 2016, 09:22

Anderson üheksandat, Kangur kaheksandat korda aasta parimaks korvpalluriks!

Kui eile pärastlõunal toimus Rocca al Mare suurhallis korvpalliaasta pidulik lõpetamine ja aasta paremaid mängijaid välja ei kuulutatud, võis mõnigi mõelda, kas need on nüüd uued kombed. Aga ei, retromängu Kalev - Žalgiris vaheajal jõigati välja mõistagi Merike Anderson ja Kristjan Kangur!

"Mõistagi" seepärast, et valik oli taas kord loogiline - Anderson on nüüd Eesti aasta parimaks tunnistatud üheksal, Kangur kaheksal korral! Anderson mängis oma koduklubi Braine'i Castorsiga Euroliigas, Kangur ja Varese jõudsid aga FIBA Europe Cup'il finaali. Kui aasta tagasi arvasid paljud, et tiitel võinuks minna Siim-Sander Venele, siis nüüd oli vanema mehe eelistamine selgelt põhjendatud. Kumbagi pole praegu Eestis, mõlemad esinesid videotervitusega.

Eripreemia sai poiste U16 koondise viimise eest EMi B-divisjonist A-divisjoni treener Vaido Rego.

Meeste meistriliiga sümboolsest viisikust oli juba eile juttu. Naiste viisikusse mahtus neli esindajat meisternaiskonnast 1182 Tallinn: Birgit Piibur, Pirgit Püü, Mailis Pokk ja Laina Mesila-Kaarmann, lisaks Trine Kasemägi Tallinna Ülikoolist. Parim kaitsemängija on Annika Köster ja aasta treener Howard Frier.

Parimateks noormängijateks (U18 vanuseklass) valiti Mariann Adelbert (BC Kalev/Cramo) ja Sander Raieste (KK Viimsi/Kesklinna KK), aasta tänavakorvpallur on Siim Raudla.