Michael MadisonFoto: Reuters / Scanpix
Maailm
3. juuni 2016, 16:42

VIDEO | Isa ründas kohtusaalis oma tütre vägistajat ja tapjat (26)

Sarivägistaja ja -mõrvari ohvri isa ründas kohtusaalis oma tütre, noorukese Shirellda Terry tapjat, kelle kohtunik mõistis kolme naise mõrvamise pärast surma.

Tapetud tüdruku isa Van Terry astus kohtunike laua ette avalduse tegemiseks, kui pööras ühel hetkel pilgu selja taha, kus istus kohtualune Michael Madison. Koguka mehe jutt jäi aeglasemaks ja äkki sööstis ta hämmastava kiirusega mõrvari poole, viskudes üle laua, et oma kaotusvalu ja viha tütre tapja peale välja valada. Mõrvar ja tema advokaat hüppasid kõrvale, raevukat meest aga ohjeldasid saalis olnud võimuesindajad.

Terry toimetati kohtumajast välja. Cuyahoga maakonna prokurör ütles, et olukorda uuritakse. Kohtuistung jätkus veerandtunnise viivitusega, kirjutas AP.

Kohtunik võttis vastu vandekohtunike kogu soovituse karistada 38aastast Madisoni surmanuhtlusega, mille võib asendada eluaegse vanglakaristusega. Kohtunik võttis otsuse langetamisel arvesse Madisoni vägivaldset ja kaoselist lapsepõlve, kuid langetas siiski karmima otsuse. Surmaotsuse täideviimine jääb tegelikult aastate kaugusele, kuna Ohio osariigis puudub praegu hukkamiseks mürgivaru.

2013. aastal leiti Clevelandi idaosas ühest hoonest, kus Madison elas, kolme naise – Angela Deskinsi (38), Shetisha Sheeley (28) ja Shirellda Terry (18) - säilmed. Madison tunnistas politseile, et kaht naist ta kägistas, aga ta ei suutnud meenutada, et ta ka kolmanda oleks tapnud. Naised tapeti üheksa kuu jooksul, neist Terry 2013. aasta juulis.

Laipade avastamisel arvati, et see on teise sarimõrtsuka, Anthony Sowelli kätetöö. Ka see mees oli tapnud Clevelandi kandis naisi – tema kodunt leiti 11 naisterahva jäänused. Sowell mõisteti 2011. aastal surma, otsus on veel täide viimata.

Madisoni kaitsjad ei ole kohtuprotsessi ajal kordagi oma kaitsealuse süüd vaidlustanud. Nad on püüdnud tema ellujätmist toetada tõendusmaterjaliga, et ta sai noores eas püsiva psüühilise kahjustuse. Madisoni kuritarvitasid seksuaalselt tema narkosõltlasest ema, kasuisa, mõned ema sõbrad ja teised pereliikmed.

Madisoni mõrvad hakkasid välja kooruma mehelt, kes teatas, et garaažis, mida ta jagas Madisoniga, lehkas jäledalt. Politsei leidiski prügikotti mähitud kõduneva laiba ning järgmisel päeval inimjäänused maja keldrist ja tagahoovist.

2002. aastal oli kohus mõistnud Madisoni neljaks aastaks vangi vägistamiskatse eest.