Martin Reim.Foto: LAURA OKS
Jalgpall
3. juuni 2016, 23:06

U21 koondise peatreener Martin Reim: kurb, et meil ei õnnestunud karikat kaitsta, aga nutma me ei hakka (3)

Eesti U21 jalgpallikoondis leppis Vändras Balti turniiri võitja otsustanud kohtumises Läti eakaaslastega 0:0 viiki, mistõttu rändab trofee lõunanaabrite õuele. Koondise peatreeneri Martin Reimi hinnangul oli nii tänane kui laupäevane 1:1 viik Leeduga õiglane tulemus.

"Hea meel, et ei jäänud kummalegi naabrile alla," sõnas Reim. "Oleme suutnud viimased kaks aastat Läti ja Leedu vastu kaotust vältida (viimane kaotus emma-kumma vastu pärineb 2013. aasta jaanuarist, kui kaotati 0:1 Lätile - M.T.). Eesti jalgpallile on tähtis, et me suudaks alati oma lähinaabrite vastu tasemel olla.

Kindlasti on kurb, et meil ei õnnestunud karikat kaitsta, aga nutma me ei hakka. Meie sõnum oligi, et anname endast maksimumi ning kui sellest ei piisa, siis ei piisa, aga saame ära minna püstipai ja järgmine kord paremini üritada.“

Ent Reim toonitas, et Balti turniiri tiiltikaitsmist võeti täie tõsidusega. “Mis karikaid meil ikka nii väga palju võita on? EM-ja MM-finaalturniiridel me veel ei käi. Seega meil ongi Balti turniir ja Kubok Sodružestva (jaanuaris Peterburis toimuv turniir - M.T.). Valiksarjad ka muidugi, aga U21 valiksarjas saab ainult esimene koht edasi, see on ikkagi ülimalt keeruline. Seal võtame lihtsalt ühe mängu korraga."

U21 Balti turniiri trofee. Foto: Alar Truu

Tänast mängu iseloomustas Reim kui hästi jõulist ja vihast andmist. "Momente oli Lätil rohkem, aga selle tingis see, et üritasime kõrgemalt survestada, siis tekibki taha ruumi rohkem," selgitas Eesti koondise rekordinternatsionaal.

"Tegime oma plaanid ikkagi nii, et võita, sest soovisime karikat kaitsta. Teisest küljest, meil oli palju uusi mängijaid, kes olid esimest korda võistkonna juures. Positiivne oli see, et palju puudujaid ei tekitanud meie mängus õudset ärakukkumist.

Mul on hea meel, et väljakul käinud mehed jätsid sinna endast kõik. See, et mingid asjad välja ei tulnud ega töötanud, see ongi noorte jalgpall. Eriti, kui tempo läheb kõrgemaks ja tähtsus mängul kasvab.“

Eesti U21 jalgpallikooondis. Foto: Alar Truu

Poolajal tõi Reim ründeliini kolm paari värskeid jalgu. Andre Järva, Martin Milleri ja Vlasii Sinjavski asemel tulid platsile Eduard Golovjov, Kaspar Paur ja A-koondise juurest naasnud Kevin Kauber.

„Sõnum oli mängu alguses, et ei ole vaja jõudu hoida, tuleb anda maksimum. Selliste ilmadega on raske tempokalt 90 minutit mängida. Kuna lubatud oli kuus vahetust, siis oli neid ka lihtsam planeerida.“