Maria ŠarapovaFoto: DANIEL MUNOZ
Tennis
8. juuni 2016, 19:48

Maria Šarapova: ma ei saa leppida ebaausalt karmi võistluskeeluga (8)

Täna teatas Rahvusvaheline Tenniseliit ITF, et Maria Šarapovale määrati kahe aasta pikkune võistluskeeld. Venelanna kirjutas oma Facebook'i lehel, et ta ei saa ebaõiglase karistusega nõustuda ning kavatseb appelleerida.

"ITF-i poolt määratud tribunal leidis ühehäälselt, et minu tegu polnud tahtlik. Tribunal leidis, et ma ei läinud arsti juurde eesmärgiga saada keelatud aineid," seisis Šarapova teadaandes.

"ITF kulutas tohutult palju aega ja resursse üritades tõestada, et ma eksisin tahtlikult dopingureeglite vastu, aga tribunal nendega ei nõustunud. Te peate teadma, et ITF nõudis tribunalilt mulle nelja aasta pikkust keeldu, mis on nõutav siis, kui dopingut on kasutatud teadlikult, kuid kohus lükkas ITFi soovi tagasi.

Kuigi tribunal leidis õiglaselt, et ma ei kasutanud keelatud ainet tahtlikult, ei saa ma leppida ebaausalt karmi kaheaastast võistluskeeldu. Tribunali liikmed, kes valiti ITFi poolt, nõustusid, et ma ei teinud midagi tahtlikult valesti, kuid ometi soovivad mind kaheks aastaks tennisemängus eemale hoida. Ma kaeban otsuse koheselt edasi Spordi Arbitraažikohtusse (CAS)," teatas Šarapova edasistest plaanidest. 

"Olen igatsenud tennist ja mu imelisi fänne, kes on kõige parimad ja loojalsemad terves maailmas. Ma olen lugenud teie kirju, sotsiaalmeedia postitusi ning teie armastus ja toetus on mind nendel rasketel päevadel tohutult aidanud. Kavatsen seista selle eest, mis ma arvan on õige ning selllepärast ma võitlen, et naasta võimalikult kiiresti tenniseväljakule."