Ott Tänak ei näidanud reedel eriti lennukat minekut.Foto: DMACK
Auto-Moto uudised
12. juuni 2016, 14:09

NII SEE JUHTUS | Tänak sai vastakaid tundeid tekitanud Sardiinia rallil viienda koha, Kruuda WRC2 arvestuses kolmas (17)

Autoralli MM-sari on otsapidi jõudnud Sardiiniasse, kus on kavas hooaja kuues etapp, mis koosneb 19 kruusal sõidetavast kiiruskatsest. Neljapäevasel publikukatsel näitas Ott Tänak teist aega, ent esimesel täispikal rallipäeval langes rehvimurede tõttu kaheksandaks. Laupäev algas eestlasele väga positiivselt, kui võitis teise kiiruskatse, kuid paar katset hiljem lõhkes rehv. Siiski katkestasid tema ees mitu pilooti ja on enne viimast päev viiendal kohal. Pühapäeval sõidetud neljal kiiruskatsel sai eestlane ilma probleemideta hakkama ning sai viienda koha. Karjääri teise rallivõidu võttis belglane Thierry Neuville. Üle pika aja võistelnud Karl Kruuda sai WRC2 sarja arvestuses väga kõrge kolmanda koha!
15:36


14:09

Järgmine ralli sõidetakse kuu lõpus ja juuli alguses Poolas!

14:08

Sellega saab kriipsu peale tõmmata ka selle aasta Sardiinia rallile! Selline näeb välja esikümme!

14:04

Väga rahulolev Karl Kruuda ütles ralliraadiole järgnevat: "Mul oli väga hea nädalavahetus. Suured tänud DMACK-ile, kes andsid mulle võimaluse võistelda ja näidatada, et mu oskused pole veel rooste läinud. Loodetavasti näeb mind ka Poolas ja Soomes, mis sobivad mulle veel rohkem ja peaksin olema kiirem kui siin." 

Üldarvestuses sai Kruuda 10 koha, mis toob ka talle ühe MM-punkti! Väga hea nädalavahetusel! 

14:00

Finišisse jõuab ka Karl Kruuda, kes saab WRC2 sarjas väga kõrge kolmanda koha! Arvestades, et ta pole kaua aega sõitnud, on ta teinud väga positiivse ja tubli ralli! 

13:56

Võidukas paar!


13:53

Selline on üldjärjestus! Tänak saab tubli viienda koha!


13:51

Niimoodi jõuab Neuville finišisse!


13:50

Sardiinia ralli võidab Thierry Neuville, kellele on see elu teine võit! Viimasel kiiruskatsel sõidab belglane kindlalt ning ühtegi eksimust ei tee! 


13:48


13:42

Tänakule väga vastakate tunnetega nädalavahetus. Algas ju kõik hästi, aga probleemid rehvidega kahandasid tema šansse väga palju. Laupäeva hommikul oli Tänak jälle superhoos ja võitis isegi kiiruskatse, kuid tal lõhkes jälle rehv. Pühapäeval sõitis ta korralikult ja turvalisest ning hoidis üldarvestuses viiendat kohta!

13:35

Tänak on turvalisest finišis ajaga 4.51,3, praegu teisel kohal! 

13:27

Esimesed viis autot on jõudnud ka juba finišisse. Kiireima aja on välja sõitnud Abbring 4.50,7

13:15

Viimane katse on alanud! Tegu on sama teega, millel sõideti päeva teine kiiruskatse, aga nüüd sõidetakse teistpidi!

12:47

WRC2 sarjas on Karl Kruuda tõusnud kolmandale kohale enne viimast kiiruskatset. Enne tänast päeva oli ta neljas, aga konkurent ja kolmandal kohal olnud Nicolas Fuchs on pidanud ralli pooleli jätma! Võib öelda, et Kruudal on olnud väga edukas Sardiinia ralli!

12:38

Natukene ka liikuvat pilti Sardiiniast!


12:37

Kiiruskatse võidu võtab loomulikult Neuville! 


12:29

Praegu on finišis kõige kiirema ajaga Mikkelsen (8.57,8), Ott Tänak lõpetab 14,06km pikkuse raja ajaga 9.08,4, millega on ta hetkel finišis kolmas. Tema ja norraka vahele mahub ka eelmise katse võitnud Camilli. 

12:13

Ralli eelviiimane kiiruskatse on alanud ning esimene piloot on juba rajal!

10:54

Enne kahte viimast katset on üldjärjestus selline!


Loe rohkem