Videointervjuu Nõmme Kalju itaallaste Maximiliano Ugge ja Damiano Quintieriga.Video: Alar Truu
Jalgpalli EMi videod
10. juuni 2016, 10:14

ÕHTULEHE VIDEO | Nõmme Kalju itaallased Zlatani ohjeldamisest: pole probleemi, meil on mõned "tapjad", kes hoolitsevad tema eest (1)

Täna õhtul kell 22 saab Pariisis Prantsusmaa - Rumeenia matšiga avalöögi tänavune jalgpalli EM. Õhtuleht külastas vutipeo eel Nõmme Kalju trenni ning vestles sealsete välismaalastega nende kodumaa koondistest. Viimaste meestena on kaamera ees itaallased Maximiliano Ugge ja Damiano Quintieri.

Kui kirglikud rahvuskoondise fännid Te olete?
Damiano Quintieri (DQ): Jalgpall on Itaalias kõik. Meil on pikk jalgpalliajalugu ja kultuur. Muidugi tähendab rahvuskoondis meile palju.

Maximiliano Ugge (MU): Ta juba vastas. Muidugi on koondis meie jaoks väga tähtis, jalgpall on nagu traditsioon. Eks näis, mis EMil saama hakkab.

Itaalial on keskväljalt vigastuste tõttu puudu Claudio Marchisio ja Marco Verratti, kui suur probleem see on Itaalia jaoks?
MU: Nad on suured nimed. Aga usun, et treener valis nende asemele mehed, kes saavad hakkama. Kõik mehed EMi koondises annavad endast 100%, et iga mäng võita.

DQ: Itaalia ei anna kunagi alla, suudame end isegi rasketel hetkedel kokku võtta.

Mida te arvate Andrea Pirlo väljajätmisest?
DQ: Meie jaoks on ta suur mängija ja legend. Võitsime MMi osalt tänu temale. Kui ma oleksin treener, siis oleksin ta kampa võtnud. Aga ma pole.

MU: Ma ei tea, miks säärane otsus, aga see pole meie probleem. Oleme kurvad, aga nagu varem ütlesin, kõik mehed koondises annavad endast 100%.

MMi järel asus Itaalia koondise etteotsa Antonio Conte. Mida ta meeskonna juures enim muutnud on?
MU: Nii palju, kui ma olen kuulnud, siis tundub, et tema jaoks on tähtis meeskonnavaim. Nii platsil kui mujal. Samuti tõi ta koondisesse palju noori mehi, kes on Itaalia tulevik.

DQ: Mentaliteeti. Ta kehtestas mängijatele palju reegleid, mida järgida. Aga peamiselt mentaliteeti. Mängijad peavad võtma asja tõsiselt ja tegema palju tööd. Kui ta veel ise mängis, siis ta oli täpselt seda tüüpi mees, kes andis endast alati 100%. Arvan, et ta on panustanud rohkem suhtumisse kui tehnikasse või millessegi muusse.

Kirjeldage palun Gianluigi Buffoni staatust Itaalia ühiskonnas.
DQ: Ta on legend nagu Pirlogi. Ta on Itaalia hüvanguks palju teinud ning oleme tallegi MM-tiitli eest tänu võlgu. Mulle ei meeldi väga Juventus, aga Buffon on üks maailma parimaid väravavahte.

MU: Lihtsalt vaadake tulemusi, need räägivad enda eest. Ta on väravavaht suure v-ga, kes Itaalia heaks palju andnud.

Mida arvate alagrupist, kuhu kuuluvad Belgia, Rootsi ja Iirimaa?
MU: Meil on sellega väike probleem kodus, sest elame ühe Belgia kutiga (viide meeskonnakaaslasele Alexandre Jansen da Silvale - M.T.). Belgiaga tuleb raske matš, aga arvan, et Itaalia on tugevam. Rootsi on samuti tugev meeskond. Ja neil on muidugi Zlatan...

Kas teie kaitse on Zlatani jaoks valmis?
DQ: Muidugi-muidugi! Meil on mõned "tapjad", kes saavad Zlataniga hakkama. Pole probleemi!

Kas Itaalia suudab tiitli võita?
DQ: Muidugi! Nagu varem ütlesin, Itaalia ei anna kunagi alla. Suudame isegi rasketel hetkedel end kokku võtta ja millegi erilisega lagedale tulla. Arvan, et meil läheb hästi.

MU: Ma ei taha sellele küsimusele vastata.