Inglismaa ja Venemaa fännid Marseille'isFoto: LEON NEAL
Jalgpalli EMi uudised
11. juuni 2016, 20:04

Täiendatud!

FOTOD ja VIDEOD | VERD LENDAB! Marseille's mässavad Inglismaa ja Venemaa fännid (26)

Täna õhtul kohtuvad jalgpalli EMil Inglismaa ja Venemaa, kuid koondiste fännid on muutnud mängu võõrustava linna Marseille sõjatandriks. Esimesed kokkupõrked politseiga toimusid juba ööl vastu reedet, kuid mässamine jätkus ka täna. 

Kohalike väidete kohaselt oli reede õhtul esimene intsident enne EMi avakohtumist, kui Venemaa fännid viskasid toole ja klaaspudeleid inglaste poole, mis alustas kaklust. Märulipolitsei ajas fännid laiali ning vene fännid skandeerisid korrakaitsjate eest põgenedes "Ve-ne-maa."

Pärast Prantsusmaa ja Rumeenia mängu lõppu jätkus Marseille'i linnas vägivald, milles osalesid nii prantslased, venelased kui inglased. 

Ühte mereäärsesse restorani visati rakett, üks inglane visati prantslaste poolt sadamas vette pärast tema ümber piiramist, ühte oranži särki kantud meest peksti, kui ta oli maha kukkunud ja sõpradest eraldatud. 

Politsei ajas fännid pisargaasi ja kumminuiadega minema, kuid see ei lõpetanud vägivallatsemist. Ühte palja ülakehaga venelast visati õllepudelitega, kui ta oli tõusnud posti peale, teine fänn sai pudeliga tabamuse näkku. 

Sellele lisaks karjusid inglased igale mööda läinud naisele "näidake meile rindu" ning röökisid "Käi p**** Euroopa, me kõik hääletame lahkumise poolt". Lisaks suunati hõisked "Me oleme Inglismaa, me s****e teie linna täis" kohalikele. 

Inglismaa ja Venemaa kohtuvad laupäeva õhtul Marseille'is Eesti aja järgi kell 22:00.