Slovakkia poolkaitsja Marek Hamšiki ahastus, kui ta vaatamata oivalisele šansile ei suutnud meeskonda juhtima viia. Ott Järvela nägi seda kõike Lens'i staadioni pressikeskuse telekast. Kõrval istuv Prantsusmaa ajakirjanik Jacques teatas olukorra järel "Ullallaa!"Foto: JOE KLAMAR
Jalgpalli EMi päevik
11. juuni 2016, 19:35

KÜSIDA VÕIB KÕIKE | Jalgpalli EMil viibiva Ott Järvela vastused Õhtulehe lugejate küsimustele (7)

Facebooki-lehel Õhtuleht Sport reede õhtul avaldatud üleskutsele esitada kõikvõimalikke küsimusi Prantsusmaal viibivale ja EMi kajastavale Ott Järvelale sai meie lugejate poolt hea vastuvõtu. Küsimusi laekus paras ports ja Ott kribas neile ka vastused valmis.

Kas ja kuidas võib avamängu 2:1 võit Rumeenia üle Pransusmaa koondisele mõjuda? (Ingar Hallik) Kui peaksin vastama ühe sõnaga, siis ütleksin: manitsevalt. Mäng Rumeeniaga tõi soovitud tulemuse, aga paljastas ka mitu Prantsusmaa vajakajäämist, mis neil tuleb turniiri jooksul paigata, et 10. juulini mängus sees püsida.

Kes on favoriitid ja miks? (Kristjan Juronen) Vaatame alagrupiturniiri esimese vooru ära ja räägime siis. Küll aga osutavad Rumeenia ja Albaania vaprad ja vahvad esitused, et peksupoisse sel EMil napib või pole üldse.

Rumeenia koondis sai küll EMi avamängus Prantsusmaalt 1:2 lüüa, aga jättis endast igati sümpaatse mulje. Foto: FRANCISCO LEONG

Kes on teise koha meeskond, kes Prantsusmaa järel A-alagrupist edasi saab? (Anders Põld) Aga miks sa arvad, et Prantsusmaa selle alagrupi võidab? Albaania ja Šveits näitasid omavahelises matšis kvaliteeti, mis viitas, et Didier Deschampsi meeskond ei saa loota, et punktid iseenesest kaukasse kekslevad.

Kui ei usu mind, siis Thierry Henry märkis pärast Albaania – Šveits mängu BBCs: "Ütlesin enne turniiri, et Prantsusmaad ei oota A-alagrupis mitte ükski lihtne mäng ja nüüd on see ilmekalt tõestatud. Albaania avaldas mulle rohkem muljet, aga Šveits võitis."

Miks Viasat Sport Balticus enam Inglise liigat ei kommenteeri? Kas järgmisel hooajal kommenteerid? (Karin Nurme) See koostöö jäi veebruaris katki, sest mul polnud enam aega VSB-d aidata. Seal jalgpalli kommenteerimine pole kunagi olnud mu põhitöö ja seadsin endale selleks kevadeks teistsugused tööalased prioriteedid.

Kuidas muidu läheb? (Priit Peipman) Kuule päris okeika on. Mu kartus, et prantsuse keelt oskamata võib raskustesse sattuda, on vähemalt Pariisis ja Lens’is osutunud asjatuks. Ilm on ka sümpaatne, kärbsed ei hammusta. Hommikul ajasid akna taga kisanud tuvid mind pool tundi enne õiget aega üles, aga annan neile andeks.

Täna nägin Lens'is ilusaid valgeid hobuseid. See oli tore.

Mis kell pärastlõuna Prantsusmaal algab? (Rene Kundla) Keeruline öelda. Näiteks tänase Albaania – Šveits mängu eel turvakontrolli läbides paistis seal ametis olnud tegelastel lõunapaus jätkuvalt käivat, sest läbilasketempo jäi Tallinna lennujaamas nähtule – ning kontrollid on iseloomult analoogsed – mitmekordselt alla.

Mis ajakirjanike nännikott sisaldas? (Rene Kundla) Mitte midagi. Selgituseks, kes ei tea, mida "ajakirjanike nännikott" tähendab, siis suurvõistlustel (jalgpalli MM ja EM, olümpiamängud) antakse akrediteeritud ajakirjanikele seljakott. Enamasti on seal sees teatmikud ja natuke nänni sponsoritelt. Vahel ka võistluse maskott ja märkmik vms. Seekord oli kott täitsa tühi. Samas on mul aktuaalne küsimus, mida selle kotiga peale hakata, sest vaja mul seda pole ja kaks nädalat kaasas tirida ka ei viitsi.

Prantsusmaa koondise ääreründaja Dimitri Payet oivaline värav tõi Prantsusmaale avamängus 2:1 võidu. Foto: FRANCK FIFE

Kas selle 2:1 pommlöögi peale ka pommiäpp käivitus? (Rene Kundla) Teravmeelne küsimus :) Aga ei käivitunud. Reede õhtusest turvaolukorrast rääkides, siis Stade de France’i ümbruses igal sammul seisnud püssimeestega harjusin paari tunniga niimoodi, et ei pannud neid enam tähelegi. Aga staadionilt lahkudes tuli paaris kohas suures summas (silma järgi ütleks nii paarituhandelises) oodata, kuni tee eespool vabaneb. Siis torkas küll pähe, et kui praegu siin seltskonnas mõni idioot leiduks, oleks olukord väga kehv, sest inimesed olid kui silgud pütis.

Kus kohas ööbid Prantsusmaal? On normaalne koht? (Ken-Martti Reinart) Kuna ma sõidan iga päev uude linna (eile olin Pariisis, täna Lens'is, homme Lille'is, ülehomme taas Pariisis), siis ööbimiskohad kogu aeg vahelduvad. Eile öösel oli kõik nitševoo, loodan, et samamoodi ka edaspidi.

Kui Sul on tahtmist midagi EMi või selle telgitaguste kohta pärida või oma arvamust Õhtulehe lugejatega jagada, siis anna tuld! Pane küsimus või mõtted kirja selle artikli kommentaaridesse või Õhtuleht Sport FB-lehele või kirjuta Otile Twitteris või saada küsimus postituviga (aadress: Prantsusmaa, nõudmiseni).