Venemaa fännid ründasid pärast Inglismaa-Venemaa mängu lõpuvile inglaste poolehoidjaidFoto: Eddie Keogh
Jalgpalli EMi uudised
13. juuni 2016, 14:06

"Vägivald on meie jaoks sport."

Prantsusmaal märatsenud Venemaa huligaan: paljud venelased sõitsid kohale, et "tüdrukutest" inglastega kakelda (14)

Jalgpalli EMi algust on varjutanud väga koledad sündmused Marseille'is Inglismaa ja Venemaa fännide vahel. Ühe venelasest märatseja sõnul pole Venemaa huligaanid huvitatud tulemusest ning soovivad kaklemisega tõestada, et just venelased on need õiged huligaanid. 

Uudisteagentuuril AFP-l õnnestus rääkida Marseille'is märatsenud vene huligaani Vladimiriga, kes on abielus ja kahe lapse isa. Ta viibis Prantsusmaal kõigest 48 tundi ja läks kohale, et kakelda.

Mehe arvates lendas Venemaalt Marseille'isse umbes 150 "kõige tugevamat" huligaani, kellel puudub huvi tulemuste vastu. "Ma arvan, et mitte ühtegi õiget huligaani ei huvita väljakul toimuv ning seega pole vahet, kas Venemaa visatakse EMilt välja või mitte. Meid ei peata mitte midagi." 

Ainult eesnime avaldanud Vladimiri sõnul soovivad venelased näidata, et just nemad on õiged jalgpalli huligaanid. "Inglased on alati öelnud, et nemad on kõige suuremad märatsejad. Meie näitasime, et inglased on tüdrukud." 

Ta kirjeldas Inglismaa huligaane vanade ja suurte meestena, kes joovad palju õlu. Venelastest märatsejad on aga hoopis erinevad. "Vene huligaanid on peamiselt nooremad 20-30. aastased ning enamus käivad kas poksitrennis või harrastavad erinevaid võitlussporte. 

Meie eesmärk on näidata, et inglased pole õiged huligaanid, sest nad ei oska kakelda. Samas on paljude kohale sõitvate Venemaa huligaanide eesmärk just kellegagi kakelda."

Üheks suureks erinevuseks inglaste ja venelaste vahel on ka vahendid, millega kakeldakse. "Inglismaa fännid kasutavad kaklemiseks pudeleid ja toole, meie kasutame ainult rusikaid. Relvade kasutamine põhjustab palju ebavajalikke vigastusi. Meie jaoks on vägivald nagu sport. Me ei soovi kedagi tappa või vigastada, vaid soovime näidata oma jõudu." 

Mehe sõnul pole vahet mis Venemaa klubi märatseja parajasti toetab. "Tähtis on see, et me oleme kõik venelased ja läksime inglastega kaklema."

Samuti rääkis Vladimiri ka mis eristab huligaani tavalisest fännist. "Mees, kellel on Venemaa särk või lipp, pole õige huligaan. Märatseja peab rahva sisse sulanduma."

Vladimiri arvates lasub süü ka passiivselt käitunud Prantsusmaa politseil. "Minu arvates oli kohalikele korrakaitsjatele huvitav näha, kuidas venelased kaklesid inglastega. Nad tulid vahele alles viimasel hetkel."