Rock ilmselt kaob, Postimeest ei tule. Millise nime all hakkab Tartu korvpallimeeskond uuel hooajal mängima?Foto: Aldo Luud
Korvpall
14. juuni 2016, 17:24

Ülikooli kantsler Andres Liinat: "Lugesin seda ajalehest."

Postimees loobus Tartu kossumeeskonna toetamisest, ülikooli esindaja üllatunud (11)

Postimehe veebiküljel ilmus täna teade, et ASi Eesti Meedia läbirääkimised saamaks Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna nimisponsoriks lõppesid tulemusteta. Ülikooli kantsleri Andres Liinati sõnul sai ta aga sellest teada sellesama uudise vahendusel!

Juba mõne kuu eest hõigati välja, et järgmisel hooajal kannab meeskond nime TÜ/Postimees. Tänase uudisnupu kohaselt ei jõudnud pooled Eesti Meedia juhatuse esimehe Sven Nuutmanni sõnul ligi kaks kuud väldanud läbirääkimistel olulistes küsimustes kokkuleppele. Rohkem asjade käiku ei kommenteeritud, Ülikooli pool sõna ei saanud.

Huvitava pöörde võttis lugu aga pärast kõnet ülikooli spordiklubi ja korvpallimeeskonda kureerivale Andres Liinatile. "Lugesin seda ise kah ajalehest," teatas ta Õhtulehele.

"Meie lepinguläbirääkimised olid lõpusirgel, ootasime esmaspäevaks viimaseid parandusettepanekuid. Miks need nüüd niimoodi katkenud on, võin aimata, aga ma ei hakka avalikult spekuleerima," rääkis Liinat.

Edasi juba kõne Nuutmannile: "Jätaksin Andres Liinati selle väite kommenteerimata. Ülikooli esindajad teavad hästi, millises seisus olid läbirääkimised, kuidas protsess kulges. Küsimus polnud sportlikus ega rahalises pooles. Need asjad said talvel paika ja arvasime, et edasine on formaalsus. Kahjuks ei olnud, meie soovisime alustada uue nimisponsorina päris uuelt lehelt, kuid ülikool polnud valmis vanast lahti ütlema."

Nuutmann ei soovinud öeldut täpsustada, ent kui sportlikus ja rahalises plaanis polnud küsimust, jääb järele bränd, visuaalne külg. Sellest saab ridade vahelt ka aimu. Oli ju Rocki nimi meeskonnal 15 aastat ja sellest oli aja jooksul kujundatud välja väga tugev bränd.

Kuid asjal on veel üks tahk ja võimalik on sellegi rakendamine, ehkki kõva häälega keegi ilmselt välja ei ütleks. Postimees on üle-Eestiline ajaleht ning edaspidi olnuks selle ajakirjanikel Eesti meistri- ja karikavõistlusi raske kajastada. Näide: on mõistetav, et ajaleht Sakala hoiab pöialt Viljandi käsipalliklubile, kuid Postimees ei tohiks Eesti-sisesel võistlusel poolt valida.

Mis aga saab Eesti liigas järjekordselt finaali jõudnud Tartu korvpallimeeskonnast? Liinati sõnul jätkab Saku õlletehas meeskonna sponsorina, kuid uuesti nimisponsoriks asumine on vähetõenäoline. Kas võib korduda hooaeg 2011/12, mil mängiti ainult Tartu Ülikooli nime all?

"Oleme talvises perioodis tagasi, kui käis nimisponsori otsimine. Klubi jätkab kindlasti. Oleme kogu aeg püüdnud üles ehitada struktuuri, mis elaks üle kõik sponsorite ja peatreenerite vahetused. Mõistagi loodame leida uut nimisponsorit. Kui ei leia, pole see fataalne - nimisponsori panus eelarvesse on olenevalt hooajast olnud 10-20 protsenti," rääkis Liinat.