Barry SteenkampFoto: DEAAN VIVIER
Kõmu
14. juuni 2016, 18:21

Nuttev Reeva Steenkampi isa: "Oscar Pistorius peab maksma minu tütre tapmise eest (1)

Oscar Pistoriuse karistuse määramise istungil võttis sõna Barry Steenkamp, kes on sportlase poolt tapetud naise Reeva isa. 73aastane mees oli arusaadavalt emotsionaalne ning kirjeldas oma hingepiinu. 

Barry Steenkamp ütles nuttes, et on mõelnud oma tütrele pärast tema surma iga tund. Mees tõdes, et tema abikaasa June on Pistoriusele juba andestanud, kuid karistust peab ta ikka kandma. "Sa pead aru saama miks andestamine ei vabasta sind kuriteo karistusest," suunas mees ütluse endisele sportlasele. 

Esialgsel kohtuistungil ei olnud Steenkamp suuteline tunnistusi jagama, sest pärast tütre surma sai ta insuldi ning on praegu südamehaige. Ta tunnistas, et on ennast nõeladega torkinud. "Ma soovisin näha, kas ma saan tunda sama valu, mida mu tütar.

Oscar Pistorius peab maksma minu tütre tapmise eest," lisas mees ning kordas seda kohalolnute sõnul vähemalt neli korda. "Ma pole kunagi tundnud nii palju valu, kui pärast Reena surma." Endise tüdruksõbra isa rääkimise ajal olevat kohalolnute sõnul Pistorius vaadanud kaugustesse ning nutnud. 

Mees palus teha avalikuks pildid tema tütre surnukehast, et inimesed näeksid millised vigastused 29aastaselt tapetud naisel olid.

Pistorius on kogu aeg väitnud, et ta pidas 2013. aasta sõbrapäeval maha lastud tüdruksõpra majja sissetungijaks. Kuigi alguses määrati endine sportlane süüdi ettekavatsemata tapmises, määrati lõuna-aafriklane pärast appellatsiooni süüdi mõrvas.

Reedel lõppeval istungil selgub, kas Pistorius läheb vangi 15. aastaks.