Lisaks olümpiapääsmele sai Laura Nurmsalu ka karjääri seni suurima võidu.Foto: WorldArchery.org
Olümpia
17. juuni 2016, 17:04

Olümpiapääsme teeninud Nurmsalu: väga lahe! (1)

Nii nagu neli aastat tagasi Londoniski, näeb Rio olümpiamängudel võistlemas Eesti vibuneidu – Türgis toimunud viimasel kvalifikatsioonivõistlusel tagas koha suvisel suurvõistlusel 22aastane Laura Nurmsalu.

Kuigi formaalselt kuulub olümpiapääse Eesti koondisele ehk Riosse võiks saata ka näiteks 2012. aastal Londonis võistelnud Reena Pärnati, kinnitas Nurmsalu telefonitsi, et naiskonna seas pole mingit vaidlust: Brasiilia lennukile astub tema.

Neljapäeval püüdsid Nurmsalu, Pärnat ja Siret Luik ka võistkondlikku olümpiapääset, ent kahte järjestikkust võimalust ei realiseeritud: poolfinaalis alistuti Ukrainale napilt 3:5, pronksilahingus Hiinale 0:6. "See tulemus natukene kriibib hinges, aga täna (individuaalvõistlusel – toim) läks mul kõik väga hästi," jättis Nurmsalu pettumuse kiirelt selja taha.

"Pinge oli mul peal kuni kolmanda ringini ehk hetkeni kui pääsesin kaheksandikfinaalidesse. Siis teadsin, et olümpiakoht on käes, ja edasi lasin pingevabalt." Lõpuks Nurmsalule vastast ei leidunudki – finaalis alistas ta britt Naomi Folkardi 6:0. Tõsi, tasub meenutada, et kangemad konkurendid olid juba varem pääsme Riosse lunastanud ehk konkurents polnud kõige kõvem.

"See on kindlasti väga tähtis tulemus, sest ma pole kunagi varem nõnda suurel turniiril esikohta saanud,“ ei teinud Nurmsalu sellest aga numbrit. "Olümpiale pääs on suur saavutus ja väga lahe, aga tööd teen samamoodi edasi kui varem."

Nurmsalu sõidab Riosse lootusega teha vähemalt üle koondisekaaslasse Pärnati Londoni tulemus ehk jõuda esimesest ringist edasi. "Kui hommikul üles tõused ja sees on hea tunne ning seda näitavad ka su lasud, siis on kõik võimalik," lubas vibupiiga.