Hispaania - TürgiFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpalli EMi uudised
17. juuni 2016, 23:50

GALERII | Nolito tegi ajalugu ja Hispaania nüpeldas Türgit (2)

Tiitlikaitsja Hispaania lõi esimese meeskonnana sel EMil enam kui kaks väravat, kui peksis Türgi võrku kolm vastuseta palli. 

Soliidselt kohtumist alustanud türklaste jaoks läks asi hapuks avapoolaja lõpus, kui kolme minuti jooksul lasti endale lüüa kaks väravat (34. Alvaro Morata, 37. Nolito).

Seejuures sai Celta de Vigo ääreründajast Nolitost esimene hispaanlane, kes EMi mängus esimese 45 minutiga andnud nii väravasöödu kui ka ise sahistanud.

Teine poolaeg algas türklastele külma dušiga. Andres Iniesta ja Jordi Alba filigraanse eeltöö (kus, tõsi, oli ka suluseis) lükkas mõne meetri pealt tühja taas Morata (48. min). Sel EMil polnudki keegi varem ühes mängus kaht tabamust kirja saanud.

Olcay Sahanil oli 88. minutil suurepärane võimalus Türgi auvärav lüüa, kuid mees ei lahendanud olukorda piisavalt kiiresti ära, mistap jõudis Cesar Azpilicueta lööki blokeerima.

Ühtlasi kindlustas Hispaania selle 3:0 võiduga pääsu kaheksandikfinaali. D-alagrupi tabeliseis 2 vooru järel: Hispaania 6, Horvaatia 4, Tšehhi 1, Türgi 0.

Viimases voorus kohtuvad Hispaania ja Horvaatia ning Tšehhi ja Türgi.