Sel nädalal Trakais peetaval võistlusel sõuab neljapaadis Allar Raja (eestpoolt kolmas) asemel Sten-Erik Anderson.Foto: Fred Killing
Spordivaria
20. juuni 2016, 06:00

Allar Raja MK-etapi katkestamisest: üle võlli tuld anda ei saa

Eesti olümpiakoondise üks suuremaid lootusi Rios on neljapaat, kuid laupäeval  tuli ärev uudis, kui sõudmise MK-etapil Poznanis loobuti vahesõidust ja võistlus jäi pooleli. Põhjuseks Allar Raja seljavalu.

Nii sportlane ise kui ka paatkonna treener Matti Killing rahustasid fänne, et olümpiaga seoses ei tohiks midagi katastroofilist olla ning võistlus jäeti just Riot silmas pidades pooleli. „Selg on tegelikult täitsa okei. Ainult mitte nii hea, et võiks MK-etapil maailma parematega võidu sõita. Tavaolukorras ja ka rahuliku trenni ajal selg tunda ei anna. Kuid üle võlli praegu tuld anda ei saa,“ selgitas Raja.

Selg hakkas tunda andma umbes nädal varem Viljandi laagris tugeva treeningutsükli ajal. Killing nentis, et suure koormuse korral annavad kõigil sõudjatel seljad aeg-ajalt järele. „Tippspordis käib töö piiri peal. Allar saanuks tavalises rütmis, 34-35 tõmmet minutis äragi sõita, kuid stardikiirendus või mõni spurt võinuks põntsu panna ja siis järgnenuks juba pikem ravi. Päris lolli mängida ei saa ja kõike arvestades – hooaja tähtsaim võistlus tuleb augustis – otsustasime vahesõidust loobuda,“ selgitas juhendaja.

Ta kahetses vaid seda, et Poola ei võetud kaasa kahepaati, siis saanuks Riossegi varumehe staatuses sõitva Sten-Erik Andersoni kiirelt neljapaati ümber vahetada. Uue nädala lõpus läheme Leetu, Trakaisse võistlusele. Seal sõidabki Raja asemel Anderson. Allar harjutab kümmekond päeva individuaalselt ja loodetavasti saab seejärel jällegi täisvõimsusel kõike kaasa teha. “