Norbert Hurt Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
20. juuni 2016, 16:50

Norbert Hurt euroloosist: sõna "favoriit" jääb alati publiku arutada (1)

Eurosarjades osalevad Eesti jalgpalliklubid said täna teada oma vastased. Valitsev meister FC Flora kohtub Meistrite liiga 1. eelringis Gibraltari meistri Lincoln Red Impsiga. Mõistagi rahuldab Florat tollest paarist vaid edasipääs, kuid peatreener Norbert Hurt ei hakanud loosi järel suuri sõnu tegema.

"Sõna "favoriit" jääb alati publiku arutada. Meie ülesanne on vastast analüüsida ja püüda aimata, mis tasemel nad suudavad mängida," lausus Hurt Õhtulehele. "Seal on nii mõnigi Gibraltari koondise mees ja koondise taset oleme siin näinud. Jah, tõenäoliselt kontrollime meie mängutempot ja omame initsiatiivi."

Hurt lisas, et Flora abitreenerid jõudsid juba peent ja põhjalikku statistikaandmebaasi Instati - sama tarkvara kasutab ka Eesti koondis - nii palju sirvida, et tema teada peaks seal ka Gibraltari kõrgliiga mänguvideod olemas olema.   

Võimalikke vastaseid oli loosipotis neli: lisaks Lincolnile võinuks Flora teistsuguse õnne korral kohtuda Fääri saarte meistri Torshavni, Armeenia parima Alashkerti või San Marino tšempioni Tre Pennega.

"Raske on neid nelja klubi hinnata, et kes kui tugev on," sõnas Hurt. "Mingis mõttes on nad kõik sarnased, aga Armeenia klubi tõenäoliselt grammi võrra tugevam."

Flora fännid ootavad kahtlemata avaringist edasipääsu, et siis juba end Glasgow Celticuga premeerida. Foto: Tiina Kõrtsini

Edu korral kohtub Flora järgmises ringis Šotimaa hiiu Glasgow Celticuga, kuid tollele vastasseisule florakad arusaadavalt veel ei mõtle. 

Meistrite liiga uus hooaeg algab juba tuleval nädalal. Flora mängib avamatši kodus (28. või 29. juuni) ning nädal hiljem (5. või 6. juuli) lennatakse kordusmatšiks Lõuna-Hispaania külje all olevale poolsaarele. 

Homme reisib Flora meeskond aga Šveitsi, et pidada viimane eurohooaja-eelne kontrollkohtumine sealse kõrgliigaklubiga St. Gallen, kes lõpetas mulluse liigahooaja 10 meeskonna konkurentsis 7. kohaga. 

„Usun, et St. Gallen on teisel tasmel, kui lähiümbruse klubid," selgitas Hurt, miks just säärane küllalt kauge retk ette võetaks.e "Kui klubil on võimekust ja kontakte, siis on see igal juhul hea võimalus, millest kinni haarata ja proovida taset tugevamaka liiga meeskonna vastu. Arvan, et selliseid mänge on meil ühel hetkel vaja.“