ROKi president Thomas Bach.Foto: Reuters / Scanpix
Doping
21. juuni 2016, 15:43

Täiendatud kell 15.43

ROK toetab IAAFi keeldu Venemaa suhtes, kuid jätab sportlastele olümpiale pääsemise võimaluse (3)

Rahvusvahelise Olümpiakomitee juhtkond pidas täna kinniste uste taga koosoleku. ROKi presidennt Thomas Bach annab praegu pressikonverentsi, kus teatas, et ROK toetab rahvusvahelise kergejõustikuliidu IAAF poolt Venemaa suhtes rakendatud keeldu. See ei tähenda siiski, et Venemaa kergejõustiklased ei saaks tervikuna Rio olümpial võistelda.

Bach lisas, et kõik Venemaa ja ka Keenia Riosse pääsevad kergejõustiklased peavad seal võistlemiseks saama IAAFilt eriloa, nende riikide sportlaste osas lähenetakse individuaalselt. Neil on lubatud võistelda oma riigi lipu all, mitte olümpialipu all, nagu IAAF soovis mõne päeva eest. Kõik Venemaa ja Keenia olümpial võistlevad atleedid peavad aga läbima kodumaalt eemal range dopingukontrolli.

Venemaa OK president Aleksandr Žukov oli täna ROKi koosolekul peetud kõnes teatanud, et dopingust puhaste sportlaste õiguste kaitseks kaevatakse võimalik ROKi keelav otsus rahvusvahelisse spordiarbitraaži CAS. President Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskov andis eelnevalt mõista, et keelu rakendamisel ei välistata Rio olümpia boikoteerimist Venemaa poolt.