Horvaatia fännid plaanivad täna uut protestiaktsiooni.Foto: Reuters / Scanpix
Jalgpalli EMi uudised
21. juuni 2016, 20:02

SISEINFO! Horvaatia fännid plaanivad uut möllu ja rünnakut kohtuniku vastu (4)

Horvaatia siseministeerium ja politsei hoiatasid Prantsusmaa ametivõime, et Horvaatia fännid plaanivad täna õhtul Bordeaux's toimuva D-alagrupi kohtumise Hispaania - Horvaatia ajal tribüünidel möllama hakata ning peakohtunikku Björn Kuijpersit rünnata. 

"Meil on infot, et inimesed, kes tekitasid probleeme Saint-Etienne'is (Horvaatia - Tšehhi mängul loopisid horvaadid platsile tõrvikuid - M.T.), plaanivad täna sama sigadust korrata ning 30. minutil matši peakohtunikku rünnata," vahendab Horvaatia politseiülema Nikola Kajkici sõnu goal.com.

"Kogu info, mis me Tšehhi mängu eel saime, osutus tõeks. Ning nagu tookord, edastasime ka täna kogu info Prantsuse politseile."

Ülalkirjeldatud tegevuse eesmärk on mängu katkestamine, mille laiem taust on protest korruptsiooni vastu Horvaatia jalgpallis. Täpsemalt on sealsetele jalgpallisõpradele vastukarva alaliidu asepresident ja Zagrebi Dinamo president Zdravko Mamic. 

Horvaatia fännid üritavad EMil korraldatava mölluga saavutada seda, et UEFA survestaks Horvaatia jalgpalliliidu juhatust tagasi astuma.

Horvaatia jalgpalliliit palus päeval avaldatud teates fännidel jääda õhtusel mängu viisakaks. "Ütleme ei diskrimineerimisele, rassismile ja vägivallale," seisis alaliidu teates.