Tšehhi - TürgiFoto: Reuters / Scanpix
Jalgpalli EMi galeriid
21. juuni 2016, 23:52

GALERII | Türgi lootus elab, Põhja-Iirimaa pääses edasi

Esimesed kaks alagrupimängu väravate vahega 0:4 kaotanud Türgi läks viimases voorus Tšehhi vastu püüdma imet ehk ülisuurt võitu. Seda ei sündinud, kuid 2:0 (10. Burak Yilmaz, 65. Ozan Tufan) võit saadi kätte. 

Sellega jäeti Tšehhi alagrupis neljandaks, mis tähendab, et Türgi lootus kolmanda koha meeskondade võrdluses nelja sekka jääda elab. Praeguse seisuga edestavad nad turniiri lõpetanud meeskondadest A-alagrupi kolmandat ehk Albaaniat suurem löödud väravate arvuga.

Kui Rootsi või Iirimaa (mõlemal praegu 1 punkt) ei suuda homme vastavalt Belgiat ja Itaaliat võita, jätkub Türgi turniir kaheksandikfinaalis. Kui emb-kumb neist võidab, peavad türklased lootma, et F-grupi kolmas ei kogu kolme või enamat punkti.

Ühtlasi aitas Türgi võit 16 parema sekka Põhja-Iirimaa, kes kaotas paar tundi varem 0:1 valitsevale maailmameistrile Saksamaale. Ent oma ajaloo esimest EMi mängivate põhjaiirlaste (3 punkti) väravate vahe on nullis, millega edestatakse nii Türgit kui Albaaniat.

D-alagrupi lõppseis: 1. Horvaatia 7 punkti, 2. Hispaania 6, 3. Türgi 3, 4. Tšehhi 1.

Et Horvaatia alistas samal ajal 2:1 Hispaania, näeme kaheksandikfinaalis viimatise EM-finaalis kordust Itaalia - Hispaania. Horvaatia ise kohtub kaheksandikfinaalis B-, E- või F-alagrupi kolmanda koha omanikuga.