Alar Varrak.Foto: Aldo Luud
Korvpall
23. juuni 2016, 14:31

Kõva tunnustus: Alar Varrak kutsuti Leetu talendilaagrisse juhendajaks

BC Kalev/Cramo Eesti korvpallimeistriks tüürinud Alar Varrak viibib sel nädalal Kaunases, kus on 15-16-aastaste poiste talendilaagris üks treeneritest.

Juhendajate seltskonda kuulub ka näiteks Houston Rocketsi üks abitreeneritest ja mõne aja eest Vilniuse Lietuvos Rytase peatreenerina töötanud argentiinlane Marcelo Nicola. Ülejäänud treenerid on leedulased.

"Motiejunase laagrit" on korraldatud juba mitu aastat, varem on sinna kutsutud ka mõni Eesti noormees, kuid tänavu mitte. Varraku sõnul on 30 õpilase seas peale leedulaste ka paar ukrainlast ja grusiini.

"Kutse niisuguse laagri juhendajaks oli meeldiv tunnustus. Olen siit saanud häid kogemusi ja kontakte, samuti kinnitust, et ajame Eestis õiget asja - meil harjutatakse põhimõtteliselt samamoodi nagu Ameerikas ja Leeduski," rääkis Varrak Õhtulehele.

Kas vestlustest Houston Rocketsi mehega on midagi kasulikku olnud kõrva taha panna? "Temalt uurisin näiteks, kuidas nad oma tiheda mängu- ja reisigraafiku kõrvalt trenni teevad ja vastaseid skaudivad," lausus Varrak.

Varrak on BC Kalev/Cramo esimene valik ka järgmiseks hooajaks, tõenäoliselt jõuavad pooled lähiajal ka lepinguni.