Liina TšernovFoto: Tiina Kõrtsini
Kergejõustik
25. juuni 2016, 20:42

Maailma hooaja edetabeli teise aja jooksnud Liina Tšernov: võib-olla annab see konkurentidele aimu, kui kiire ma olen! (1)

Kadriorus toimunud heitjate seeriavõistlusel püstitas Liina Tšernov 1000 m distantsil Eesti rekordi 2.41,72, mis on ühtlasi nii maailma kui Euroopa hooaja edetabeli teine tulemus. Nõnda kinnitas jooksupiiga, et 11 päeva enne EMi on ta väga heas vormis. 

"See oli enda testimine enne EMi - selle järgi võib vabalt ennustada, milleks olen võimeline 1500 meetri distantsil. Treener ja mina olime mõlemad teadlikud, et olen võimeline parimat aega jooskma," sõnas alles nädal tagasi oma põhidistantsil, 1500 m jooksus Eesti rekordiga EMi normi 4.11,44 jooksnud Tšernov.  

"Kahjuks ei anna see 1000 meetrit midagi - sellega ei täida ei EMi ega olümpianormi, aga ta võib-olla annab konkurentidele aimu, kui kiire ma olen!"

Tšernov asub Amsterdamis starti 8. juulil. "Finaalipääs oleks juba väga suur saavutus, aga arvestades seda, et tiitlivõistlustel on alati koha peale jooks, siis võib raskeks minna. Olen natuke mõelnud oma peas, et kui mu kõrval ei taha teised naised väga kiiresti joosta, üritan ise tempot tõsta, et mitte väga lõpus ise hävida."